5 + 1 ιδέες για την ανακαίνιση του μπάνιου σας

5 + 1 ιδέες για την ανακαίνιση του μπάνιου σας

Η ανακαίνιση σπιτιού είναι η καλύτερη στιγμή για να κάνετε βελτιώσεις που θα εξυπηρετήσουν την οικογένειά σας για τα επόμενα χρόνια. Ένα ανακαινισμένο μπάνιο προσθέτει αξία στο σπίτι σας, ανανεώνει το στυλ του και το καθιστά καλύτερα προσαρμοσμένο στις τρέχουσες ανάγκες σας. Εδώ σας παρουσιάζουμε 5 + 1 ιδέες για την ανακαίνιση του μπάνιου σας.

Αν ξοδεύετε χρήματα για μια ανακαίνιση μπάνιου φέτος, σκεφτείτε να υλοποιήσετε μία ή περισσότερες από αυτές τις 5 + 1 ιδέες για την ανακαίνιση του μπάνιου σας για να βελτιώσετε τη λειτουργικότητα, την άνεση και την αισθητική του. Η τεχνική εταιρεία AGS Engineering στην Αθήνα αναλαμβάνει πάνω από 40 χρόνια ανακαινίσεις όλων των ειδών και μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις σας για την ανακαίνιση μπάνιου στο σπίτι σας.

5 + 1 ιδέες για την ανακαίνιση σπιτιού και του μπάνιου σας

1. Λεκάνη τουαλέτας με κρυφή δεξαμενή κατά την ανακαίνιση σπιτιού

Προτιμήστε λεκάνη τουαλέτας με κρυφή δεξαμενή στην οποίες το δοχείο αποθήκευσης νερού είναι τοποθετημένο μέσα στον τοίχο , έχει πολλά οφέλη. Αξίζει να λάβετε υπόψη εάν κάνετε ανακαίνιση μπάνιου, ειδικά ένα μικρότερο μπάνιο, όπου ο σχεδιασμός μπορεί να εξοικονομήσει χώρο.

Οι τουαλέτες κρυφής δεξαμενής (μερικές φορές ονομάζονται κρυφές τουαλέτες δεξαμενής) σας εξοικονομούν πολύτιμο χώρο και τα μοντέλα χαμηλής ροής βοηθούν στην εξοικονόμηση νερού κάθε φορά που χρειάζεται. Είναι μια έξυπνη επιλογή που αυξάνει την αξία του σπιτιού σας μετά την ανακαίνιση. Αυτά είναι κατάλληλα για όλα τα στυλ μπάνιου, αλλά ταιριάζουν ιδιαίτερα σε μοντέρνα και σύγχρονα διακοσμητικά. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε ότι η συνήθης συντήρηση μπορεί να είναι δύσκολη, καθώς συνήθως δεν υπάρχει εύκολη πρόσβαση στη δεξαμενή εάν οι εσωτερικές λειτουργίες χρειάζονται προσοχή.

Ένα άλλο στυλ τουαλέτας χωρίς δεξαμενή χρησιμοποιεί μια βαλβίδα πίεσης, όπως αυτές που βρίσκονται συχνά σε εμπορικούς χώρους ή σε δημόσια μπάνια. Αυτές είναι επίσης μια επιλογή, αν και τέτοιες τουαλέτες είναι θορυβώδεις και τείνουν να δίνουν στο μπάνιο μια κάπως βιομηχανική αίσθηση.

2. Πάτωμα στο ντους με μικρά πλακάκια κατά την ανακαίνιση σπιτιού

Κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης μπάνιου θα έχετε πολλές επιλογές για δάπεδα, τοίχους και πλακάκια. Το πιο σημαντικό για την ασφάλεια θα είναι η πλακάκια δαπέδου του ντους σας.

Επιλέξτε ένα μικρό πλακάκι για το ντους σας. Ο πρόσθετος αρμός θα αποτρέψει τα γλιστρήματα μόλις το πάτωμα σαπουνίσει και βραχεί. Τα περισσότερα μοντέρνα πλακάκια μπάνιου είναι εύκολο να καθαριστούν και χρησιμοποιούνται νέες τεχνολογίες που αντιστέκονται σε μούχλα, υγρασία και λεκέδες.

Τα κεραμικά και πλακάκια από πορσελάνη σας δίνουν πολλές δυνατότητες στυλ και διακόσμησης. Ανακατέψτε και ταιριάξτε διαφορετικά μοτίβα και χρώματα για μέγιστη οπτική επίδραση ή κάντε κάτι πιο υποτιμημένο για μια αρμονική εμφάνιση.

3. Εγκαταστήστε μια μπανιέρα μόνο αν τη χρειάζεστε πραγματικά

Πάρα πολλοί άνθρωποι προσθέτουν μπανιέρα στα μπάνια τους μόνο και μόνο επειδή αισθάνονται ότι θα έπρεπε. Αλλά η μπανιέρα δεν είναι πάντα απαραίτητη, ειδικά αν έχετε μικρό μπάνιο. Ενώ εξακολουθούν να υπάρχουν επαγγελματίες ακινήτων που υποστηρίζουν ότι ένα μπάνιο με μπανιέρα προσφέρει μεγαλύτερη έκκληση στους υποψήφιους αγοραστές από ένα με ένα ντους, αυτό ισχύει πολύ λιγότερο για τους σημερινούς αγοραστές από ό, τι ήταν κάποτε. Και η κύρια ανησυχία σας πρέπει να είναι με το πώς θα χρησιμοποιήσετε το δωμάτιο για τα επόμενα χρόνια.

Αν σας αρέσουν τα μπάνια, τότε, συμπεριλάβετε, με κάθε τρόπο, στο ανακαινισμένο σας. Μπορεί να είναι πολύ καλύτερο να εγκαταστήσετε μόνο μια μεγάλη και σύγχρονη ντουζιέρα. Η μπανιέρα είναι πράγματι πιο ελκυστική για μελλοντικούς αγοραστές που μπορεί να έχουν παιδιά. Αλλά αν το σπίτι σας περιλαμβάνει ένα άλλο οικογενειακό μπάνιο που διαθέτει συνδυασμό μπανιέρας ή μπανιέρας / ντους, δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο το κύριο μπάνιο σας δεν μπορεί να παραλείψει την μπανιέρα υπέρ ενός πολυτελούς ντους.

Φυσικά, εάν έχετε ένα μεγάλο μπάνιο, πιθανότατα θα συμπεριλάβετε και τα δύο χωρίς να ανησυχείτε πολύ για το χώρο. Αλλά αν πρέπει να επιλέξετε, θα πρέπει πάντα να ακολουθείτε αυτό που είναι πιο λειτουργικό για εσάς αυτή τη στιγμή. Και αυτό μπορεί να σημαίνει ότι αφήνετε την μπανιέρα έξω από τα σχέδιά σας.

4. Συμπεριλάβετε ένα παράθυρο στο ντους κατά την ανακαίνιση σπιτιού

Ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς ενός καθαρού μπάνιου είναι η υγρασία που παραμένει παγιδευμένη στο χώρο λόγω κακού ή ανεπαρκούς αερισμού. Αν και ένας καλός ανεμιστήρας μπάνιου θα κάνει μεγάλη διαφορά, ο καλύτερος εξαερισμός είναι πάντα φυσικός αερισμός.

Η προσθήκη ενός παραθύρου στο ντους σας θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το μπάνιο σας καθαρό και απαλλαγμένο από μούχλα και μούχλα. Ο φυσικός αερισμός είναι αποτελεσματικός, ειδικά εάν αφήσετε την πόρτα του μπάνιου ανοιχτή μετά τη χρήση. Ένα παράθυρο ωφελεί επίσης ένα ντους αφήνοντας σε φυσικό φως, το οποίο είναι τόσο αισθητικό όσο και ασφάλειας.

Συζητήστε τον κατάλληλο τύπο παραθύρου με τον αρχιτέκτονα ή τον εργολάβο σας, αλλά θυμηθείτε να τοποθετήσετε το περβάζι προς τα κάτω, ώστε να μην κολλήσει το νερό και να χρησιμοποιήσετε τζάμι για προστασία της ιδιωτικής ζωής.

5. Βελτιώστε το φωτισμό κατά την ανακαίνιση σπιτιού

Τα μπάνια τείνουν να έχουν μικρή πρόσβαση στο φυσικό φως, εξ ου και η ανάγκη για εξαιρετικό φωτισμό. Καθώς σχεδιάζετε την ανακαίνιση του μπάνιου σας, σκεφτείτε να αλλάξετε ή να προσθέσετε στον τρέχοντα φωτισμό σας για να βελτιώσετε τη λειτουργικότητα και τη διάθεση του χώρου. Η πρώτη σημαντική αλλαγή φωτισμού πρέπει να είναι πιο αμυδρό για τα κύρια φώτα. Αν θέλετε να κάνετε μπάνιο, γνωρίζετε ότι ένα χαλαρό μπάνιο με τεχνητό φως δεν είναι πολύ διασκεδαστικό. Ένα dimmer θα σας επιτρέψει να ρυθμίσετε τη σωστή διάθεση.

Προσθέστε εσοχές τοποθετημένες γύρω από τον καθρέφτη για να έχετε τον καλύτερο δυνατό φωτισμό όταν κάνετε τα μαλλιά σας, εφαρμόζοντας μακιγιάζ, ξύρισμα ή οποιαδήποτε άλλη εργασία που απαιτεί πολύ φως. Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο προσθήκης φωτισμού στο ντους και όχι γύρω από αυτό. Παραδόξως, θα βρείτε τα ντους σας πιο ευχάριστα και ασφαλέστερα όταν φωτίζονται σωστά.

+1. Υδραυλικοί σωλήνες αποχέτευσης 5 εκατοστών

Αυτή είναι μια μικρή, αόρατη βελτίωση που θα κάνει μεγάλη διαφορά στη λειτουργικότητα του μπάνιου σας. Οι τυπικοί υδραυλικοί σωλήνες αποχέτευσης μπάνιου είναι 2,5 εκ. ή μερικές φορές σωλήνας διαμέτρου 3 εατοστών, συνήθως πλαστικός από PVC. Αυτός ο τύπος σωλήνα μπορεί να φράξει εύκολα, ειδικά εάν έχετε με πολλά μέλη της οικογένειας χρησιμοποιώντας το ίδιο μπάνιο. Η εγκατάσταση αποχετεύσεων διαμέτρου 5 εκατοστών κοστίζει το ίδιο και θα βελτιώσει δραματικά την ποιότητα της αποχέτευσης στο μπάνιο σας.

6 ιδέες για την ανακαίνιση σπιτιού

Μια ανακαίνιση μπάνιου πρέπει να κάνει το μπάνιο σας πιο αποτελεσματικό, πιο λειτουργικό και πιο κομψό. Όταν σχεδιάζετε τι είδους εργασία θέλετε να κάνετε για να βελτιώσετε το χώρο σας κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης σπιτιού, εξετάστε μερικές από αυτές τις 5 + 1 ιδέες για ανακαίνιση του μπάνιου σας.

Διαβάστε περισσότερα:

 

One thought on “5 + 1 ιδέες για την ανακαίνιση του μπάνιου σας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *