5 συμβουλές για αξιόπιστο ηλεκτρονικό κατάστημα αρωμάτων

5 συμβουλές για αξιόπιστο ηλεκτρονικό κατάστημα αρωμάτων

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ψωνίζουν στο διαδίκτυο, αλλά οι διαδικτυακές αγορές ενέχουν επίσης κινδύνους, επειδή υπάρχουν πολλοί “ψεύτικοι” ιστότοποι. Για να μην κάνετε το λάθος και επιλέξετε να αγοράσετε αρώματα β’ διαλογής από απατεώνες πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το σαιτ από όπου θα αγοράσετε είναι ασφαλής.

Σε αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσουμε με 5 συμβουλές για το πώς να αναγνωρίσετε ένα ψεύτικο για να επιλέξετε ένα αξιόπιστο online κατάστημα αρωμάτων.

5 συμβουλές για αγορά σε αξιόπιστο ηλεκτρονικό κατάστημα αρωμάτων

1. Ελέγξτε τη διεύθυνση του ιστότοπου

Η διεύθυνση είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να αναλύσετε προσεκτικά. Πρέπει να περιέχει https: // που σημαίνει Hypertext Transfer Protocol Secure. Αυτό από μόνο του δεν παρέχει πλήρη εγγύηση, καθώς όλο και περισσότεροι ιστότοποι χρησιμοποιούν πιστοποιητικό SSL, αλλά εξακολουθεί να αποτελεί κριτήριο γνησιότητας.

2. Ελέγξτε ότι η διεύθυνση είναι γραμμένη σωστά

Είναι συνήθης πρακτική των απατεώνων να χρησιμοποιούν ως όνομα κάτι που μοιάζει πολύ στη διεύθυνση του νόμιμου ιστότοπου και έτσι να δημιουργούν ψεύτικους ιστότοπους αγορών.

Επισκεφθείτε τη σελίδες “Σχετικά με εμάς, επικοινωνία” όπου θα δείτε πραγματική διεύθυνση και τα απαραίτητα στοιχεία επικοινωνίας: όνομα (νομικού προσώπου ή ατόμου), διεύθυνση εταιρείας, ΑΦΜ, αριθμούς τηλεφώνου και email. Εάν αυτές οι πληροφορίες λείπουν, τότε η πιθανότητα ότι αυτός ο ιστότοπος είναι ψεύτικος είναι πολύ υψηλή.

Επιπλέον, υπάρχουν συχνά ψεύτικα ονόματα ή φωτογραφίες προσώπων καθώς και χρήση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για δωρεάν αλληλογραφία όπως gmail.com, yahoo.com κτλ. Κάθε σοβαρό κατάστημα που σέβεται τον εαυτό του και τους πελάτες του διαθέτει email στο domain του: π.χ. info@veneracosmetics.com ή έχει ενεργό σύνδεσμο προς την επίσημη online σελίδα στο facebook.

3. Η τιμή αγοράς

Η τιμή του αρώματος είναι το κύριο σημείο αναφοράς με το οποίο μπορούμε να αναγνωρίσουμε το πλαστό από το γνήσιο. Στους ψεύτικους ιστότοπους οι τιμές είναι πάντα πολλές φορές χαμηλότερες, υπάρχουν τρελές προσφορές για όλα τα αρώματα και οι εκπτώσεις ξεπερνούν τα 70+%.

Εάν, για παράδειγμα, ένα επώνυμο άρωμα κοστίζει 60 ευρώ, τότε στον ψεύτικο σαιτ μπορείτε να το βρείτε για 15-20 ευρώ. Η τιμή των επώνυμων γνήσιων αρωμάτων είναι πάντα υψηλή και ανεξάρτητα από τις εκπτώσεις που κάνουν οι έμποροι και οι κατασκευαστές, δεν μπορεί να μειωθεί ποτέ δραματικά.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν ότι εάν η μείωση του αρώματος είναι μεγαλύτερη από 15-20%, είναι σχεδόν βέβαιο ότι είναι ψεύτικο. Η πολύ χαμηλή τιμή αποτελεί εγγύηση ότι η αποστολή σας είτε δεν θα φτάσει καθόλου, είτε ότι θα είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από τις προσδοκίες σας.

4. Οι επιγραφές στα κουτιά

Διαβάστε τα πάντα προσεκτικά. Μικρά σφάλματα που δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά, γραμματοσειρά, ανταλλαγές λέξεων, έλλειψη ορισμένων σημείων στην ετικέτα / συσκευασία / του ίδιου του προϊόντος, μετατόπιση κωδικών, έλλειψη γραμμικού κώδικα κλπ.

Αυτό σημαίνει ότι μόλις αγοράσατε ένα ψεύτικο άρωμα, φθηνά μεν όμως άρωμα μαϊμού. Δώστε προσοχή στο γεγονός ότι τα περισσότερα από τα ψεύτικα αρώματα που προσφέρονται είναι 100 ml, προκειμένου να αυξηθούν τα κέρδη.

5. Τρόπος πληρωμής

Για να αγοράσετε ένα άρωμα από ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, πρέπει να παρέχετε: Προσωπικά δεδομένα – όνομα, επώνυμο, email, τηλέφωνο, διεύθυνση αποστολής, μέθοδος παράδοσης, αντικαταβολή ή με courier, μέθοδος πληρωμής. Από τους τρόπους πληρωμών μπορείτε να διακρίνετε το νόμιμο από τον ψεύτικο ιστότοπο. Τι εννοούμε;

Οι σοβαροί ιστότοποι παρέχουν διάφορους τρόπους πληρωμής: αντικαταβολή, πιστωτική / χρεωστική κάρτα, PayPal κτλ. Όλες αυτές οι μέθοδοι πληρωμής εγγυώνται ότι το ηλεκτρονικό κατάστημα είναι καταχωρημένο για φορολογικούς σκοπούς, δηλαδή είναι νόμιμο και μπορείτε να το εμπιστευτείτε με ασφάλεια και να πραγματοποιήσετε της αγορές σας.

Σε περίπτωση προβλήματος με την παραγγελία σας, σύμφωνα με το νόμο, μπορείτε να την επιστρέψετε και να λάβετε πίσω τα χρήματά σας. Αυτό δεν συμβαίνει στα ψεύτικα σαιτ όπου ο στόχος τους είναι είτε να σας πουλήσουν ψεύτικο άρωμα σε υψηλή τιμή, το οποίο δεν επιστρέφετε, είτε να αφαιρέσουν χρήματά από την κάρτα σας.

Προσοχή λοιπόν από πού και ποια e-shop κάνετε της αγορές σας για να είστε σίγουροι ότι αυτό που πληρώσατε ανταποκρίνεται σε αυτό που θέλατε να αγοράσετε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *