Αφγανιστάν: Τρόμος για τις αθλήτριες που θάβουν τον εξοπλισμό τους για να μην τον βρουν οι Ταλιμπάν

Αφγανιστάν: Τρόμος για τις αθλήτριες που θάβουν τον εξοπλισμό τους για να μην τον βρουν οι Ταλιμπάν

tal

Στις 15 Αυγούστου η Ταλιμπάν είναι στις πύλες της Καμπούλ και προσπαθούν να ανακαταλάβουν την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν. Ο φόβος και η απόγνωση του πληθυσμού είναι έκδηλος, ειδικότερα για τις γυναίκες.

Τα τελευταία χρόνια η Soraya κατάφερνε να προπονεί γυναίκες στην αυτοάμυνα κάτι που είναι απαραίτητο σε μία χώρα που η βία κατά των γυναικών είναι καθημερινό φαινόμενο. Όταν οι Ταλιμπάν κατάφεραν να ελέγξουν την περιοχή ο εφιάλτης έγινε πραγματικότητα. Οι μαθήτριες της Soraya έθαψαν τους εξοπλισμούς τους, ώστε να μην γίνουν στόχος!

kambul

Η εκπαιδεύτρια δεχόταν καθημερινά τηλεφωνήματα από τις μαθήτριες για το πως μπορούν να προπονούνται ελεύθερα. Εκείνη απευθύνθηκε στην ομοσπονδία Καράτε για να βρει μία απάντηση. Οι άνθρωποι της ομοσπονδίας της τόνισαν πως αυτή την στιγμή ούτε οι άνδρες δεν έχουν το δικαίωμα να προπονούνται, πόσο μάλλον οι γυναίκες!

Η πρόταση της Soraya ήταν να κάνει προπονήσεις στα σπίτια και οι γυναίκες να φορούν full hijab για να μην προκαλέσουν τους Ταλιμπάν. “Είμαι διατεθειμένη να κάνω τα μαθήματα με ρίσκο την ζωή μου, όμως δεν θέλω να ρισκάρω τις ζωές των μαθητών μου”, αναφέρει η Αφγανή.

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Shamil Abdulmuslimov: Εκτελούν τον πρώην MMAer για ένα οικόπεδο (ΒΙΝΤΕΟ)!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *