Αύξηση των νοσηλειών παιδιών στη Νέα Υόρκη λόγω κορωνοϊού

Αύξηση των νοσηλειών παιδιών στη Νέα Υόρκη λόγω κορωνοϊούΤο τμήμα Υγείας της Πολιτείας της Νέας Υόρκης προτρέπει τους γονείς να εμβολιάσουν όλα τα παιδιά ηλικίας 5 ετών και άνω, επικαλούμενο την αύξηση των νοσηλειών παιδιών λόγω κορωνοϊού.

Από την εβδομάδα της 5ης Δεκεμβρίου έως την τρέχουσα εβδομάδα, σημειώθηκε τετραπλασιασμός των εισαγωγών σε νοσοκομεία Covid μεταξύ παιδιών στη Νέα Υόρκη, όπου η παραλλαγή Όμικρον εξαπλώνεται γρήγορα, ανέφερε το τμήμα σε γνωμοδότηση την Παρασκευή. Περίπου τα μισά παιδιά ήταν κάτω των 5 ετών και δεν ήταν επιλέξιμα για εμβολιασμό.

Τα στοιχεία της πολιτείας δείχνουν ότι περισσότερα από 50 παιδιά κάτω των 5 ετών νοσηλεύτηκαν με Covid σε όλη τη Νέα Υόρκη από την Πέμπτη.

Το άλμα στις παιδιατρικές περιπτώσεις είναι εμφανές και σε άλλες πολιτείες. Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι τα κρούσματα Covid ήταν «εξαιρετικά υψηλά» μεταξύ των ατόμων κάτω των 18 ετών σε όλη τη χώρα. Επικαλούμενη στοιχεία από τις 16 Δεκεμβρίου, η ακαδημία είπε ότι τα κρούσματα μεταξύ ατόμων κάτω των 18 ετών είχαν αυξηθεί κατά 170.000 την προηγούμενη εβδομάδα, αύξηση σχεδόν 28% από τις αρχές Δεκεμβρίου.

Τα κρούσματα σε παιδιά είναι υψηλότερα από ποτέ στα βορειοανατολικά και τα μεσοδυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία, και όλες οι περιοχές της χώρας έχουν σημαντικά περισσότερα τέτοια κρούσματα από τότε που τα σχολεία άνοιξαν ξανά για προσωπική διδασκαλία αυτό το φθινόπωρο.

Η γνωμοδότηση της Πολιτείας της Νέας Υόρκης ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που προηγήθηκε της 19ης Δεκεμβρίου, κανένας από τους ασθενείς με Covid ηλικίας 5 έως 11 ετών που εισήχθησαν στο νοσοκομείο δεν είχε εμβολιαστεί πλήρως. Την ίδια περίοδο, το ένα τέταρτο των νοσηλευόμενων ασθενών με Covid 12 έως 17 ετών είχε εμβολιαστεί πλήρως. Από την Παρασκευή, μόνο το 16% των παιδιών της πολιτείας ηλικίας 5 έως 11 ετών ήταν πλήρως εμβολιασμένα, ανέφερε η συμβουλευτική, ένα ποσοστό που αυξήθηκε στο 64 τοις εκατό για τα παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών.

«Οι κίνδυνοι του Covid-19 για τα παιδιά είναι πραγματικοί», ανέφερε σε δήλωση η Δρ Μαίρη Μπάσετ, εν ενεργεία επίτροπος υγείας της πολιτείας. «Ειδοποιούμε τους Νεοϋορκέζους για αυτήν την πρόσφατη εντυπωσιακή αύξηση των εισαγωγών παιδιών λόγω Covid-19, ώστε οι παιδίατροι, οι γονείς και οι κηδεμόνες να μπορούν να λάβουν επείγουσα δράση για να προστατεύσουν τους νεότερους Νεοϋορκέζους μας. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλες τις διαθέσιμες ασφαλείς και αποτελεσματικές στρατηγικές ελέγχου, πρόληψης και μετριασμού των λοιμώξεων».

Συνολικά, τα κρούσματα στην πολιτεία έχουν αυξηθεί αυτό το μήνα, λόγω της ταχέως διαδεδομένης παραλλαγής Όμικρον. Η νέα παραλλαγή αποτελούσε το 92% των νέων περιπτώσεων στη Νέα Υόρκη, το Νιου Τζέρσεϋ, το Πουέρτο Ρίκο και τις Παρθένες Νήσους των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με εκτίμηση των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC). Καταγράφηκαν 32.591 νέα κρούσματα που αναφέρθηκαν στη Νέα Υόρκη την Παρασκευή.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από New York Times

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *