Αμερικανός δισεκατομμυριούχος, χρεώνει 6.500 δολάρια το άτομο για να τους βγάλει από το Αφγανιστάν

Αμερικανός δισεκατομμυριούχος, χρεώνει 6.500 δολάρια το άτομο για να τους βγάλει από το Αφγανιστάν


«Δεν νομίζω ότι οποιοσδήποτε άνθρωπος που έχει καρδιά και ψυχή θα υποστήριζε προσπάθειες κερδοσκοπίας πάνω στην αγωνία και τον πόνο των ανθρώπων που προσπαθούν να φύγουν από μια χώρα και φοβούνται για τη ζωή τους», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. 

Ο λόγος για τον δισεκατομμυριούχο, ιδρυτή της στρατιωτικής εταιρείας Blackwater  Ερικ Πρινς, ο οποίος  χρεώνει 6.500 δολάρια ανά θέση σε ναυλωμένο αεροπλάνο για να «φυγαδεύσει» απελπισμένους ανθρώπους από το Αφγανιστάν, σύμφωνα με την Wall Street Journal. 

Τα 6.500 δολάρια καλύπτουν την είσοδο του επιβάτη στο αεροδρόμιο, αν και η εφημερίδα σημείωσε ότι δεν είναι σαφές κατά πόσο έχει τη δυνατότητα για κάτι τέτοιο δεδομένου του χάους  που επικρατεί. Το ποσό αυξάνεται αν οι επιβάτες ζητήσουν και μεταφορά τους προς στο αεροδρόμιο από την πόλη της πρωτεύουσας.

Ο Πρινς, μέσω της Blackwater κέρδισε πολλά εκατομμύρια από τον πόλεμο στο Αφγανιστάν , υπάλληλοί του καταδικάστηκαν πριν από επτά χρόνια για τη δολοφονία πάνω από 12 άοπλων Ιρακινών αμάχων  ενώ κατηγορήθηκε πιο πρόσφατα από τα Ηνωμένα Έθνη για παραβίαση του διεθνούς εμπάργκο όπλων στη Λιβύη.  

Επίσης,συνεργάστηκε με την ακροδεξιά ομάδα Project Veritas για να στρατολογήσει Βρετανούς και Αμερικανούς πρώην κατασκόπους για να διεισδύσουν σε προοδευτικές ομάδες και εργατικά συνδικάτα, ανέφεραν οι New York Times πέρυσι.

Η αδερφή του, Betsy DeVos, ήταν γραμματέας εκπαίδευσης του Trump και ο ίδιος στενός σύμμαχος με τον πρώην Αμερικανό Πρόεδρο.

 

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *