Αν ανησυχείτε για την ασφάλεια της κοινωνικής δικτύωσης στο iPhone, να τι χρειάζεστε

Αν ανησυχείτε για την ασφάλεια της κοινωνικής δικτύωσης στο iPhone, να τι χρειάζεστε

Θεματοφύλακας της ηλεκτρονικής ασφάλειας θέλει να γίνει ένα πρόσφατο και πανίσχυρο εργαλείο, το οποίο έρχεται να κάνει όλη τη βαρετή αλλά αναγκαία δουλειά για μας.

Jumbo το λένε και είναι ένα app που καθαρίζει τα προφίλ μας στα κοινωνικά μέσα, κάνοντας ταυτοχρόνως ένα κάρο ακόμα πράματα για την online προστασία.

Όπως το να κάνει τα tweets μας πραγματικά εφήμερα και τον λογαριασμό μας στο Facebook πιο απόρθητο από ποτέ.

Είναι γεγονός πως οι επιλογές ασφαλείας των social media μπορούν να ρυθμίσουν ποιος βλέπει τι και πότε, αν και δεν είναι πάντα ασφαλείς με τον απόλυτο τρόπο που θα επιθυμούσαμε. Ή βατές στην παραμετροποίηση από όλους.

Κι εδώ ακριβώς μπαίνει το Jumbo, ένα λειτουργικό βοήθημα για iOS που αποδεικνύεται πολύτιμο σε όποιον θέλει να περιορίσει τα ίχνη που αφήνει στην κοινωνική δικτύωση. Τα καλά νέα είναι πως η έκδοση για Android είναι προ των πυλών.

Η εφαρμογή ανήκει στον Pierre Valade, έναν άνθρωπο που πούλησε την εταιρία του Sunrise στη Microsoft και θέλησε να κάνει κάτι για την προστασία της ηλεκτρονικής μας ζωής συνειδητοποιώντας την έκταση του σκανδάλου του Facebook με την Cambridge Analytica!

phone

«Ψηφιακό δικηγόρο» αποκαλεί χαρακτηριστικά το app του ο Valade, ένα εργαλείο που διαχειρίζεται τις ρυθμίσεις ασφαλείας των κοινωνικών μέσων (Twitter, Facebook) προς όφελός μας, όπως και τα μητρώα των αναζητήσεων στο Google search, ακόμα και τα δεδομένα του Alexa της Amazon. Instagram και Tinder είναι ο επόμενος στόχος του Jumbo.

Τι κάνει; Σβήνει κάθε tweet στο χρονικό πλαίσιο που εσύ επιλέγεις στο Twitter και αλλάζει και τις 40 ρυθμίσεις ασφαλείας(!) του Facebook, περιορίζοντας έτσι την ορατότητα των posts σου με βάση τις προτιμήσεις σου.

«Δεν κάνουμε τίποτα που δεν θα μπορούσες να κάνεις μόνος σου», εξηγεί ο Valade, «προσπαθούμε να είμαστε μια τρίτη εταιρία που δουλεύει για λογαριασμό σου βοηθώντας σε να απλοποιήσεις και να πάρεις αποφάσεις μέσα σε ένα περίπλοκο σύστημα».

Η δωρεάν εφαρμογή Jumbo μπορεί επίσης να περιορίσει τον χρόνο που η Google κρατά αποθηκευμένες τις αναζητήσεις σου, αλλά και να σβήσει τις ηχογραφήσεις που αποθηκεύει η Amazon από τη χρήση του Alexa.

Για το πολύτιμο έργο της, η εφαρμογή συγκέντρωσε με το καλημέρα χρηματοδότηση 3,6 εκατ. δολαρίων, καθώς για την ώρα είναι ένα βήμα πιο μπροστά από τα social media

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *