«Αν δεν είχα εμβολιαστεί, δεν θα γελούσαμε τώρα»

«Αν δεν είχα εμβολιαστεί, δεν θα γελούσαμε τώρα»


Με ήπια συμπτώματα νοσεί ο πρώτος ασθενής του στελέχους “Όμικρον” στην Ελλάδα, με τον ΕΟΔΥ να έχει θέσει στο μικροσκόπιο τη διαδρομή και τις επαφές του από τη στιγμή που προσγειώθηκε στα Χανιά.

Ο άνδρας μίλησε στην ΕΡΤ  εκπέμποντας δυνατό μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού.

«Δεν μου έχουν δώσει επίσημα κάποιο χαρτί το οποίο να επιδεικνύει ότι εγώ “είμαι της Όμικρον”. Όταν μου το δώσουν τότε θα είμαι επίσημα “ο μηδέν”. Ήρθα σε επαφή με τους γονείς μου όταν ήρθα στην Ελλάδα, όμως φορούσα μάσκα. Η συνείδησή μου έλεγε να εμβολιαστώ και το έκανα και ίσως είναι αυτός ο λόγος που γελάμε αυτή τη στιγμη με τη συνέντευξη».

Ο διπλά εμβολιασμένος επιχειρηματίας από το Γιοχάνεσμπουργκ, που μετά από 2 χρόνια ήρθε στην Ελλάδα για να δει την οικογένειά του, υπεβλήθη λόγω συμπτωμάτων σε τρεις ελέγχους, οι οποίοι ήταν όλοι αρνητικοί. Τελικά η νόσησή του επιβεβαιώθηκε στο τέταρτο rapid test.

Ο αδερφός του, περιγράφει: «Η  οικογένειά μου, είμαστε 5 άτομα, είναι όλοι εμβολιασμένοι και οι γονείς μας, εείναι επίσης εμβολιασμένοι. Έχουμε κάνει όλοι τεστ και προς το παρόν είμαστε αρνητικοί».

Ο άνδρας είχε στην κατοχή του αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού τεστ, με το οποίο και ταξίδεψε στην Ελλάδα. Φθάνοντας στο ελληνικό αεροδρόμιο υποβλήθηκε σε rapid test, το οποίο και ήταν αρνητικό.

Ακολούθησαν ακόμα δύο αρνητικά τεστ, το Σάββατο 27/11 και την Κυριακή 28/11. Τα ήπια συμπτώματα οδήγησαν τον Έλληνα επιχειρηματία και πάλι στο διαγνωστικό κέντρο τη Δευτέρα το πρωί, οπότε και το αποτέλεσμα του rapid test ήταν πια θετικό.

«Το PCR ήταν ύποπτο για την μετάλλαξη «Όμικρον», χωρίς επιβεβαίωση, και προχωρήσαμε σε έλεγχο για τα γονίδια της μετάλλαξης «Όμικρον», την οποία σήμερα το πρωί επιβεβαιώσαμε» είπε ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης 

«Προφανώς δε μετέδιδε μέχρι τη Δευτέρα τον ιό, άρχισε να μεταδίδει από τη στιγμή που το τεστ βγήκε θετικό» τόνισε ο Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *