Ανησυχία από δεκάδες κρούσματα σε γηροκομείο Βόλου

Ανησυχία από δεκάδες κρούσματα σε γηροκομείο Βόλου


Δύσκολα εξελίσσεται η κατάσταση στο Σουρλίγκειο  Ίδρυμα Καναλίων με τα δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού ηλικιωμένων και προσωπικού που εντοπίστηκαν χθες, μετά από μαζικό έλεγχο όλων των τροφίμων και εργαζομένων που έκανε ο ΕΟΔΥ.

Ο χθεσινός έλεγχος έδειξε ότι επί συνόλου 51 ατόμων ηλικιωμένων και υπαλλήλων οι 33 συγκαταλέγονται στα κρούσματα (28 ηλικιωμένοι- πέντε εργαζόμενοι) , ενώ 14 νοσηλεύονται στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου.

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Βόλου, κλιμάκιο του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, μετά από επικοινωνία που είχε με τον καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογία, Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, μετέβη στο γηροκομείο, προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση και να ληφθεί μια απόφαση σχετικά με την τύχη των άλλων 19 ατόμων που έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό SARS CoV-2.

Σκοπός είναι να συνδράμουν οι ιδιώτες γιατροί τον έναν γιατρό του Σουρλίγκειου, έτσι ώστε να παρακολουθούνται οι θετικοί στον ιό στον φυσικό τους χώρο και να μην μεταφερθούν στο Νοσοκομείο, αν δεν υπάρχει λόγος. Για να συμβεί αυτό απαιτείται ενίσχυση του αριθμού των γιατρών που θα μεριμνήσουν για την στενή εξέλιξη της υγείας τους, αφού οι περισσότεροι  έχουν και υποκείμενα νοσήματα.

Η διασπορά του ιού έχει θορυβήσει και το σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δημητριάδος, Ιγνάτιο, ο οποίος έχει ζητήσει βοήθεια για τη διαχείριση του προβλήματος από τους αρμόδιους φορείς υγείας. Σημειώνουμε ότι το Σουρλίγκειο Ίδρυμα Καναλίων βρίσκεται υπό την εποπτεία της Μητρόπολης Δημητριάδος.

Το Ίδρυμα έχει τεθεί σε καραντίνα και τηρούνται όλα τα μέτρα που προβλέπονται από τα ανάλογα πρωτόκολλα, που έχουν εκπονηθεί από τον ΕΟΔΥ.

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.