Απώλειες και νευρικότητα στις διεθνείς αγορές μετά τα πρακτικά της Fed

Απώλειες και νευρικότητα στις διεθνείς αγορές μετά τα πρακτικά της FedΟι βασικοί δείκτες της Wall Street υποχώρησαν την Πέμπτη για να κλείσουν μια ημέρα ασταθούς διαπραγμάτευσης, μετά το τεράστιο τεχνολογικό sell-off την προηγούμενη συνεδρίαση.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε 170,64 μονάδες ή 0,4% στις 36.236,47 μονάδες. Ο S&P 500 έχασε 0,1%, κλείνοντας στις 4.696,05 μονάδες. Ο Nasdaq Composite υποχώρησε 0,1% στις 15.080,86 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε περίπου 4% κατά τις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις.

Αρκετές μετοχές τεχνολογίας εξακολούθησαν να έχουν απώλειες, καθώς οι επενδυτές έκαναν εναλλαγή από ονόματα υψηλής αποτίμησης. Η Tesla και το Netflix σημείωσαν πτώση άνω του 2% έκαστος. Στην τεχνολογία megacap, η Apple έχασε 1,6%. Η Amazon υποχώρησε 0,6% και η Alphabet υποχώρησε λιγότερο από 0,1%. Ωστόσο, η Meta Platforms κέρδισε 2,5%.

Καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τα πρακτικά την Πέμπτη, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου έφθασε τόσο ψηλά πάνω από το 1,75%, αφού έκλεισε το περασμένο έτος στο 1,51%.

Η δημοσίευση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (FMOC) της Fed έφερε αναταράξεις στη Wall, με τον Nasdaq να σημειώνει τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση στους τελευταίους 11 μήνες.

Οι αξιωματούχοι της Federal Reserve διαπιστώνουν βελτίωση στην οικονομική δραστηριότητα, κάτι που επιτρέπει τη μείωση του τρέχοντος προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

«Είναι σαφές ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια, ενώ αναμένεται να ομαλοποιήσει το χαρτοφυλάκιό της», δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν, στο Fox Business Network.«Το θέμα είναι πόσο γρήγορα θα το κάνει», πρόσθεσε. 

Με απώλειες έκλεισαν οι συνεδριάσεις και στις ευρωπαϊκές αγορές, παίρνοντας τη σκυτάλη από τις ασιατικές, στον απόηχο των πρακτικών της Federal Reserve.

Ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχώρησε -1,35% στις 16.052,03 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε απώλειες 1,72% στις 7.249,66 μονάδες. Με υποχώρηση 0,88% στις 7.450,37 μονάδες έκλεισε τη συνεδρίαση ο FTSE του Λονδίνου. Ισχυρή πτώση 1,8% κατέγραψε ο FTSE MIB. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX600 έχασε 1,25%.

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *