Διαμαρτυρία των συνταξιούχων και στη Θεσσαλονίκη

Διαμαρτυρία των συνταξιούχων και στη Θεσσαλονίκη


Ψήφισμα με τα αιτήματα τους κατέθεσαν νωρίτερα συνταξιούχοι στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι συνταξιούχοι, τους οποίους υποδέχθηκε ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Δουίτσης, εξέφρασαν τα αιτήματά τους, να μην περικοπούν οι συντάξεις, και κάλεσαν την κυβέρνηση να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις αναφορικά με το τι θα συμβεί στις συντάξεις και αν θα γίνουν νέες μειώσεις.

Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

Παράλληλα σημείωσαν πως πολλοί συνταξιούχοι πλέον δεν μπορούν να κάνουν οικογενειακό προϋπολογισμό, ενώ αρκετοί είναι εκείνοι που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο πλειστηριασμών, καθώς δεν μπορούν πια να πληρώνουν τις δόσεις που πλήρωναν κάποτε. Ακόμη επανέλαβαν το πάγιο αιτημάτων τους για επιστροφή του γραφείου του Επικουρικού Ταμείου στη Θεσσαλονίκη.

jj1bg4hr

Από την πλευρά του ο κ. Δουίτσης σημείωσε πως προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η στήριξη των πιο αδύναμων στρωμάτων, υπενθυμίζοντας τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος.

Αναφορικά με τις συντάξεις, επανέλαβε τα λόγια του υφυπουργού κοινωνικής ασφάλισης Τάσου Πετροπουλου πως ενδεχόμενες μειώσεις στις συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου του 2019 θα αφορά μόνο το 30% των συντάξεων.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων «Η Συσπείρωση» δήλωσε πως αυτά έχουν ξαναειπωθεί, ενώ σχολίασε με επικριτικό τρόπο την επίτευξη του πλεονάσματος λέγοντας πως προήλθε από τις περικοπές και την καθυστέρηση στην έκδοση των συντάξεων.

l8ftvwhtpt2cdz6t

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Δείτε περισσότερα νέα και κουτσομπολιά στο rouxokosmima.gr.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *