Διεθνής διάκριση για την ταινία του Δημήτρη Γιατζουζάκη

Διεθνής διάκριση για την ταινία του Δημήτρη Γιατζουζάκη


Το έμπειρο βλέμμα του σκηνοθέτη ακολουθεί τον Χατζήμπεη σε έναν από τους πιο σημαντικούς αγώνες της ζωής του: στους πρώτους αγώνες των παιδιών του, στο παιδικό Ironman στην Φρανκφούρτη το 2018, εκεί όπου ο ίδιος είχε κερδίσει το 2014, σε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του. Πριν και μετά τους αγώνες η ταινία εξερευνά πώς και εάν τα παιδιά μπορούν να καταλάβουν αυτή την ιδέα του ακραίου τριάθλου που περιλαμβάνει 3,86χλμ. κολύμβηση, 180 χλμ. ποδήλατο και τα 42 χλμ. ενός Μαραθωνίου, που τόσο πολύ γοητεύει τους μεγάλους.

Το ντοκιμαντέρ του Δημήτρη Γιατζουζάκη «Τα Όρια Μας» είχε διακριθεί τον Ιούνιο στην Τεχεράνη – ένα από τα είκοσι φεστιβάλ του παγκόσμιου διαγωνισμού της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αθλητικού Κινηματογράφου-Τηλεόρασης (Federation Internationale Cinema-Television Sportifs) και στη συνέχεια προωθήθηκε στον τελικό διαγωνισμό της διοργάνωσης. Σκοπός του διαγωνισμού είναι να εμφυσήσει στα παιδιά και τους μεγάλους εκτός από την έννοια της διαφορετικότητας, τις αξίες της οικογένειας, της φιλίας, της καταλυτικής επίδρασης του αθλητισμού και της προσπάθειας.

Photo 2 1

Ιδιαίτερης σημασίας στην τελετή απονομής των βραβείων του Φεστιβάλ, που πραγματοποιήθηκε στις 13 Νοεμβρίου στο Μιλάνο ήταν τα λόγια της Δέσποινας Χατζηβασιλείου-Τσοβίλη, γενικής γραμματέως της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Λόγια συγκίνησης για την ταινία και ιδιαίτερα για τον πρωταγωνιστή Γιάννη Χατζήμπεη, ως παράγοντα έμπνευσης και πρότυπο για τον γιο της, μετά το σοβαρό ατύχημα του παιδιού σε ηλικία τεσσάρων ετών.

Poster scaled 1

«Χαίρομαι πολύ που είμαι εδώ σαν Ελληνίδα και σαν γυναίκα απ’ τη χώρα που γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί αγώνες» χαιρέτησε η Δέσποινα Χατζηβασιλείου-Τσοβίλη: «Έχω ζήσει και σπουδάσει στην όμορφη πατρίδα σας και υπηρετώ τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για σχεδόν τριάντα χρόνια. Επομένως, μπορώ να πω ότι σήμερα, σε μια Ευρώπη που αντιμετωπίζει έναν τρομερό πόλεμο, ο αθλητισμός είναι απαραίτητος για να προάγουμε την ειρήνη. Και δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερος χώρος από αυτόν, αυτής της εκδήλωσης, για να έρθει ξανά η ελπίδα και η ειρήνη. Αλλά σήμερα είμαι πιο πολύ εδώ σαν μητέρα ενός αγοριού που πριν δεκαπέντε χρόνια, όταν ήταν τεσσάρων χρονών, έχασε το πόδι του σε ένα ατύχημα. Κι όμως, αυτό το παιδί είχε μια τυχερή στιγμή στη ζωή του, την γνωριμία του με τον Γιάννη Χατζήμπεη, έναν αθλητή που του λείπει ένα χέρι και που του δίδαξε πώς να ξεπερνάει τις δυσκολίες της κάθε στιγμής. «Τα Όρια Μας» είναι μια ταινία για την ουσία της ζωής, τη δύναμη της ελπίδας, τη σημασία της αποφασιστικότητας, της έμπνευσης και της αγάπης και τον ρόλο που παίζουν αυτά όχι μόνο στον γιο μου αλλά και σε τόσα άλλα παιδιά σε όλον τον κόσμο» είπε η γενική γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *