Εγκρίθηκε η πρόσληψη, μέσω ΑΣΕΠ, 17 μόνιμων υπαλλήλων στη Βουλή

Εγκρίθηκε η πρόσληψη, μέσω ΑΣΕΠ, 17 μόνιμων υπαλλήλων στη Βουλή

syntgm1

Θετικά γνωμοδότησε η Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής για τη πρόσληψη 17 μόνιμων υπαλλήλων μέσω ΑΣΕΠ, που θα καλύψουν κενές θέσεις σε διάφορες υπηρεσίες στη Βουλή.

Όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Νίκος Βούτσης, οι 17 μόνιμες θέσεις είναι το σύνολο που δικαιούται η Βουλή, από τότε που εφαρμόζεται το μέτρο ένα προς 4 για τις προσλήψεις στο Δημόσιο. «Φύγανε 70 περίπου μόνιμοι υπάλληλοι από τη Βουλή και τους αναπληρώνουμε με 17 νέους υπαλλήλους», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βούτσης εξέφρασε την πεποίθηση ότι από δω και πέρα θα υπάρξει χαλάρωση των δεσμεύσεων για τις προσλήψεις και έτσι, όπως είπε, πιο εύκολα θα γίνονται οι αναπληρώσεις των κενών θέσεων. Ακόμα, έδωσε έμφαση στο ότι «ουδείς συμβασιούχος έχει φύγει από τη Βουλή – αντίθετα όλοι αξιοποιήθηκαν και γι’ αυτό είμαστε ευχαριστημένοι», όπως είπε. Δεσμεύτηκε δε ότι όλοι θα παραμείνουν στη θέση τους και θα γίνει προσπάθεια να λυθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το θέμα αυτό.

Τέλος ο πρόεδρος της Βουλής προσέθεσε ότι όποτε κρίνεται απαραίτητο και μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα που είναι σε εξέλιξη στη Βουλή, θα υπογραφούν συμβάσεις ορισμένου χρόνου για την πρόσληψη 3-4 μηχανικών.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Δείτε περισσότερα νέα και κουτσομπολιά στο rouxokosmima.gr.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *