Ανακοίνωση εξέδωσε ο δήμος Μεσολογγίου αναφορικά με τους 71 μετανάστες που φιλοξενούνται αυτές τις ώρες σε κλειστό γυμναστήριο της πόλης. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, μεταξύ των μεταναστών βρίσκονται εννέα παιδιά και οκτώ γυναίκες, δυο εξ αυτών σε κατάσταση εγκυμοσύνης, που μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο.

Του ανταποκριτή μας από το agriniopress.gr στο Αγρίνιο

Σοβαρότερη κρίθηκε η κατάσταση ενός ακόμη παιδιού, που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Πάτρας. Στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου μεταφέρθηκαν τρία ακόμη άτομα για παροχή πρώτων βοηθειών.

Οι μετανάστες που περισυλλέγησαν από το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου, σήμερα τις πρωινές ώρες από σκάφος που έπλεε ανοικτά των εκβολών του Ευήνου, φιλοξενούνται προσωρινά στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο της πόλης. Οι δύο διακινητές συνελήφθησαν.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα από το Λιμενάρχη Μεσολογγίου ο δήμαρχος, Νίκος Καραπάνος, συντονίζοντας τις πρώτες ενέργειες για τη μεταφορά των μεταναστών σε ασφαλή χώρο. Με τη μέριμνα του προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού, Αναστάσιου Σκαρμούτσου, οι 71 Ιρακινοί και Σύριοι μεταφέρθηκαν σε χώρο του δήμου, ενώ παράλληλα τους προσφέρθηκε νερό, φαγητό και πρώτες βοήθειες από νοσηλευτές και κοινωνικούς λειτουργούς.

Σε δήλωσή του, ο Λιμενάρχης Μεσολογγίου Νεκτάριος Μελιάδης, ανέφερε πως ο δήμαρχος και οι υπηρεσίες του δήμου ανταποκρίθηκαν και κινητοποιήθηκαν άμεσα για την υποστήριξη της έκτακτης κατάστασης, προσφέροντας στέγη, σίτιση και ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Οι μετανάστες θα παραμείνουν έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες καταγραφής από τις αρμόδιες Αρχές.

Εγκυμονούσες ανάμεσα στους 71 μετανάστες στο ΜεσολόγγιΕγκυμονούσες ανάμεσα στους 71 μετανάστες στο ΜεσολόγγιΕγκυμονούσες ανάμεσα στους 71 μετανάστες στο ΜεσολόγγιΕγκυμονούσες ανάμεσα στους 71 μετανάστες στο Μεσολόγγι

Δείτε περισσότερα νέα και κουτσομπολιά στο rouxokosmima.gr.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *