Ένα νέο κανονιστικό πλαίσιο προϋπόθεση για την ανάπτυξη δικτύων 5ης γενιάς

Ένα νέο κανονιστικό πλαίσιο προϋπόθεση για την ανάπτυξη δικτύων 5ης γενιάς

rehfdhbfd

Στον κομβικό ρόλο των κινητών επικοινωνιών  για τη μετάβαση στην ψηφιακή Ελλάδα καθώς και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος αναφέρθηκε η Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας κατά τη διάρκεια του 9ου Συνέδριου Mobile & Connected World, κεντρικό θέμα του οποίου ήταν το 5G.

Ο κλάδος των Κινητών Επικοινωνιών είναι ένας από τους μεγαλύτερους μακροχρόνιους επενδυτές στην ελληνική οικονομία και συμβάλλει στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας μας. Εστιάζοντας στις δυνατότητες των δικτύων του μέλλοντος οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας επιδιώκουν να διαμορφώσουν συνεργατικά με την Πολιτεία τις προϋποθέσεις που θα διασφαλίσουν στη χώρα τη μετάβαση στη νέα ψηφιακή εποχή.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΕΚΤ, κ. Γιώργος Στεφανόπουλος ανέφερε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του:

«Υποστηρίζουμε την ανάγκη βελτίωσης του κανονιστικού πλαισίου και του μηχανισμού της Δημόσιας Διοίκησης, ακολουθώντας τις βέλτιστες πρακτικές της ΕΕ, κατά τις οποίες εφαρμόζονται ταχείες διαδικασίες αδειοδότησης, προκειμένου να αναπτυχθούν τα δίκτυα 5ης γενιάς.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας ψήφισης νέου σχεδίου νόμου για τα κεραιοσυστήματα θα συμβάλει καθοριστικά προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε οι ψηφιακές τεχνολογίες του αύριο να γίνουν το νέο πρότυπο επιχειρηματικής ανάπτυξης σήμερα».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *