Ένας πράσινος κομήτης θα περάσει σήμερα από τη Γη σε απόσταση 125 εκατ. χλμ

Ένας πράσινος κομήτης θα περάσει σήμερα από τη Γη σε απόσταση 125 εκατ. χλμΟ κομήτης θα είναι ορατός σε όλο το βόρειο ημισφαίριο για τις επόμενες δύο ημέρες

Ο κομήτης Nishimura που ανακαλύφθηκε πρόσφατα θα περάσει σήμερα από τη Γη σε απόσταση 125 εκατομμυρίων χιλιομέτρων, για πρώτη φορά μετά από 400 και πλέον χρόνια. Ο συγκεκριμένος κομήτης ολοκληρώνει μία τροχιά περίπου κάθε 430 με 440 χρόνια. Τον σπάνιο πράσινο κομήτη τον ανακάλυψε ένας Ιάπωνας ερασιτέχνης αστρονόμος, ο Hideo Nishimura, τον περασμένο Αύγουστο.

Ο κομήτης θα είναι ορατός σε όλο το βόρειο ημισφαίριο για τις επόμενες δύο ημέρες. Με διάμετρο ενός χιλιομέτρου, ο κομήτης Nishimura θα είναι ορατός με γυμνό μάτι – αν και θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε εξοπλισμό για να τον δείτε καλά, καθώς δεν είναι πολύ φωτεινός.

«Θα χρειαστείτε ένα καλό ζευγάρι κιάλια για να τον διακρίνετε και θα πρέπει επίσης να ξέρετε πού να κοιτάξετε», εξήγησε ο Paul Chodas, διευθυντής του Κέντρου Μελετών Κοντινών στη Γη Αντικειμένων της NASA.

Ο κομήτης θα γίνεται όλο και πιο φωτεινός καθώς θα πλησιάζει τον Ήλιο και θα βρίσκεται στο κοντινότερο σημείο του στο άστρο μας στις 17 Σεπτεμβρίου, πριν φύγει από το ηλιακό σύστημα. Για να τον εντοπίσετε από το βόρειο ημισφαίριο, θα πρέπει να κοιτάξετε τον βορειοανατολικό ορίζοντα περίπου μιάμιση ώρα πριν από την αυγή.

Εφόσον επιβιώσει από το ταξίδι του πέρα από τον Ήλιο, ο κομήτης θα είναι ορατός στο νότιο ημισφαίριο μέχρι το τέλος του μήνα. Την τελευταία φορά που πέρασε από τη Γη ο συγκεκριμένος κομήτης, ήταν πριν από περίπου 430 χρόνια– περίπου μία ή δύο δεκαετίες πριν ο Γαλιλαίος εφεύρει το τηλεσκόπιο.Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *