Επαφές Ομπάμα με Μακρόν το Σάββατο στη Γαλλία

Επαφές Ομπάμα με Μακρόν το Σάββατο στη Γαλλία

obama7.medium

Στη Γαλλία θα βρίσκεται το Σάββατο ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος θα γευματίσει με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν, όπως ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική προεδρία. Οι Μακρόν και Ομπάμα θα έχουν μια «ιδιωτική» συνάντηση για να προγευματίσουν, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Ο Μπαράκ Ομπάμα θα βρίσκεται το Σάββατο στο Παρίσι κυρίως για μια ομιλία στο «Les Napoleons» ένα δίκτυο περισσότερων από 3.000 παραγόντων της βιομηχανίας των επικοινωνιών.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είχε στηρίξει επισήμως τον Μακρόν με βίντεο του που είχε μεταδοθεί στις 4 Μαΐου στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, τρεις ημέρες πριν από τον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

Ο Ομπάμα είχε επίσης εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για την απόφαση των ΗΠΑ στις αρχές του Ιουνίου να αποχωρήσουν από την συνθήκη του Παρισιού για το Κλίμα, την οποία είχαν υπογράψει τον Δεκέμβριο του 2015 συνολικά 195 χώρες με στόχο τον περιορισμό του φαινομένου του θερμοκηπίου. Ο Μακρόν είχε δεχθεί στις 14 Ιουλίου στο Παρίσι επίσημη επίσκεψη από τον διάδοχο του Ομπάμα στην αμερικανική προεδρία Ντόναλντ Τραμπ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.