Ανοίγει ο δρόμος για την ανακατασκευή του “Πέτρος Καπαγέρωφ”

Ανοίγει ο δρόμος για την ανακατασκευή του “Πέτρος Καπαγέρωφ”

4613825

Εγκρίθηκε και από το Ελεγκτικό Συνέδριο η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και ανοίγει ο δρόμος για τη δημοπράτηση της ανακατασκευής του κλειστού γηπέδου καλαθοσφαίρισης “Πέτρος Καπαγέρωφ” στον Πειραιά, όπως ενημέρωσε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που βάζει τέλος στη στασιμότητα και στην ακινησία δυο δεκαετιών και παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες και υποσχέσεις είχε καταστήσει τις εγκαταστάσεις σε φαντάσματα και είχε καταδικάσει τα αθλητικά σωματεία της περιοχής να αναζητούν στέγη.

Έτσι, την επόμενη περίοδο, ο Πειραιάς θα αποκτήσει ένα σύγχρονο, λειτουργικό γήπεδο μπάσκετ 1.600 θέσεων, που επί σειρά ετών αποτελούσε αίτημα και προσδοκία όλων των κατοίκων και φίλων του αθλητισμού.

Η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, σε δήλωσή της σημειώνει: “Υλοποιούμε τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση 30 αθλητικών εγκαταστάσεων στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά. Συνεχίζουμε με την ανακατασκευή του “Καπαγέρωφ” που θα χρηματοδοτηθεί 8,5 εκατ. € από πόρους της Περιφέρειας και θα εκτελεστεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της. Το “Καπαγέρωφ” είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία και την εξέλιξη του αθλητισμού και ειδικότερα του μπάσκετ στον Πειραιά και παρέμενε κλειστό και εγκαταλελειμμένο από το 1998″.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, από την πλευρά του δήλωσε: “Είναι σημαντικό ότι ένα αίτημα πολλών ετών γίνεται πραγματικότητα. Μετά από πολλά χρόνια το ιστορικό αυτό γήπεδο που γνώρισε ημέρες μεγάλης δόξας θα τεθεί και πάλι στη διάθεση των συλλόγων και στη νεολαία του Πειραιά. Ένα γήπεδο που παρά τις υποσχέσεις και εξαγγελίες που υπήρχαν κατά καιρούς,  παρέμενε εγκαταλελειμμένο εδώ και δύο δεκαετίες. Πλέον, μετά και την έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, οι διαδικασίες έχουν μπει στην τελική ευθεία, προκειμένου ο Πειραιάς να αποκτήσει ένα σύγχρονο, λειτουργικό γήπεδο μπάσκετ».

Δείτε περισσότερες ειδήσεις και θέματα σπορ και στοίχημα:

Δείτε περισσότερα και για άλλα θέματα που σας αφορούν:

[vc_row][vc_column width="1/3"][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/3"][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/3"][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *