Έτσι γεμίζουν με ψάρια τις λίμνες

Έτσι γεμίζουν με ψάρια τις λίμνες

bbb

Το βίντεο καταγράφει ένα αεροσκάφος να πετά πάνω από μια λίμνη στα βουνά της Γιούτα και να εκτοξεύει χιλιάδες μικρές πέστροφες από μια οπή που υπάρχει στο κάτω μέρος του.

Δημοσιεύτηκε στο λογαριασμό του τμήματος πόρων άγριας ζωής της Γιούτα (UDWR) στο twitter συνοδευόμενο από το εξής μήνυμα: «Ενδιαφέρουσα πληροφορία: Γεμίσαμε πολλές από τις ορεινές λίμνες της Γιούτα από τον αέρα. Τα ψάρια είναι μικροσκοπικά -μήκους από μία έως τρεις ίντσες- γεγονός που επιτρέπει πάνω από 95% αυτών να επιβιώσουν κατά την πτώση».

Κατά το UDWR αυτή είναι η ταχύτερη και πιο ασφαλής μέθοδος αναπλήρωσης των λιμνών με αποθέματα ψαριών.

Κάποιοι ωστόσο έσπευσαν να κάνουν επικριτικά σχόλια για τη μέθοδο.

«Θα ήταν πιο αποδοτικό και πολύ λιγότερο βάναυσο αν απλά απαγορευόταν το ψάρεμα», έγραψε κάποιος, για να προσθέσει κάποιος άλλος πως «είμαι βέβαιος ότι οι πέστροφες δεν είναι συνηθισμένες στο να τις πετούν από αεροπλάνο».

Κάποιοι ρώτησαν για ποιο λόγο δεν προτιμήθηκε ως λύση το να αφήσουν τα ψάρια στις λίμνες από τη στεριά.

«Αυτές οι λίμνες απέχουν πολλά μίλια και δεν βρίσκονται κοντά σε δρόμους. Εάν συσκευάζαμε τα ψάρια για να τα μεταφέρουμε εκεί από το έδαφος, θα χρειάζονταν πολλές ημέρες και είναι δύσκολο να διατηρήσουμε σταθερά τα επίπεδα οξυγόνου τους», ήταν η απάντηση του UDWR, το οποίο πρόσθεσε πως ο ανεφοδιασμός των λιμνών με ψάρια έγινε ώστε οι πεζοπόροι να έχουν την δυνατότητα να ψαρεύουν.

Δείτε περισσότερα νέα και κουτσομπολιά στο rouxokosmima.gr.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *