Formula 1: Ο οδηγός του ιατρικού οχήματος της F1 αντιμέτωπος με τις επιπτώσεις του μη εμβολιασμού του

Formula 1: Ο οδηγός του ιατρικού οχήματος της F1 αντιμέτωπος με τις επιπτώσεις του μη εμβολιασμού του

medical safety car

Ο Νοτιοαφρικός Βαν ντερ Μέρβε είναι ο άνθρωπος που οδηγεί το ιατρικό όχημα στους αγώνες της Formula 1 από το 2009, και είναι προφανές ότι διαθέτει πια πολύτιμη εμπειρία για μία από τις κρισιμότερες θέσεις στην οργάνωση των GP.

Ο πρώτος αγώνας που έχασε, τα τελευταία 12 χρόνια, ήταν το GP Τουρκίας το περασμένο τριήμερο, εξαιτίας της δεύτερης μόλυνσής του από τον covid19. Ωστόσο, υπάρχει πλέον σοβαρό ενδεχόμενο να χάσει και τους επόμενους αγώνες, ειδικά τους τρεις τελευταίους φετινούς στη Μέση Ανατολή, διότι δεν θα έχει τη δυνατότητα να ταξιδέψει χωρίς να έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Επιβεβαιώνοντας ότι δέχεται πολλές φορές προσβλητικές ή και εχθρικές επιθέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την επιλογή του να μην εμβολιαστεί, ο Βαν ντερ Μέρβε έγραψε: «Για να μην υπάρχει αμφιβολία, αν θέλει κανείς να εμβολιαστεί ας το κάνει. Είμαι υπέρ του εμβολίου για όσους θέλουν και μπορούν να το κάνουν».

Και συνέχισε: «Μια διαφορετική άποψη είναι απολύτως εντάξει, και ο σκοπός της όποιας συζήτησης. Το μίσος, ο ρατσισμός, οι προσωπικές επιθέσεις, οι προτροπές να πεθάνω, η προσπάθεια να απολυθώ, το μόνο που θα καταφέρουν είναι να σας μπλοκάρω. Θα συνεχίσω να υπακούω τις οδηγίες της δημόσιας υγείας, να μειώνω το ρίσκο όσο το δυνατόν πιο πολύ, και θα σέβομαι τις απόψεις των άλλων εξίσου. Δεν χρειάζεται να υπάρχει πόλωση ή μίσος σε κάθε κουβέντα για τις μάσκες και το εμβόλιο».

Προς υπεράσπιση της θέσης εργασίας του, ο Νοτιοαφρικανός υποστηρίζει ότι σε αρκετές χώρες η πρότερη μόλυνση από κορονοϊό και η ανάρρωση από τη λοίμωξή του θεωρείται ισάξια με την ολοκλήρωση του εμβολιασμού. «Έχω την πεποίθηση ότι αυτές οι χώρες ξέρουν τι κάνουν, και επίσης σέβομαι τους περιοριστικούς κανονισμούς κάθε χώρας και σε όσες δεν επιτρέπεται δεν θα ταξιδέψω».

Μιλώντας για τους ενδοιασμούς του να εμβολιαστεί, είπε: «Τα εμβόλια δείχνουν να είναι ασφαλή και αποδοτικά για τη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων. Αλλά τι γίνεται αν δεν ανήκεις στην πλειοψηφία αυτήν; Πρέπει αυτομάτως η κοινωνία να σε αποκλείει; Πρέπει η υγεία ορισμένων ανθρώπων να θυσιαστεί για το γενικότερο καλό της κυκλοφορίας του εμβολίου;»

Και, σχετικά με τον κίνδυνο να χάσει τη δουλειά του, ο βαν ντερ Μέρβε κατέληξε: «Γνωρίζω καλά ότι η απόφασή μου μπορεί να με κάνει λιγότερο ελκυστικό για μια πρόσληψη ή να περιορίσει την ελευθερία των κινήσεών μου. Το γεγονός ότι δεν βάζω την άνεσή μου πάνω από την υγεία μου δεν σημαίνει ότι λαμβάνω αποφάσεις από καθαρό εγωισμό. Το μόνο που θέλουμε όλοι είναι να είμαστε υγιείς».

Μαζί με τον βαν ντερ Μέρβε, λίγες μέρες πριν το GP Τουρκίας βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και ο γιατρός της F1, Ίαν Ρόμπερτς. Στον αγώνα της Πόλης οι δύο αντικαταστάθηκαν από το ιατρικό δίδυμο της Formula E, τον Δρ. Μπρούνο Φραντζεσκίνι και τον οδηγό Μπρούνο Κορέια.

Δείτε περισσότερες ειδήσεις και θέματα σπορ και στοίχημα:

Δείτε περισσότερα και για άλλα θέματα που σας αφορούν:

[vc_row][vc_column width="1/3"][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/3"][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/3"][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *