Γαβράς: Όταν έχω ειδήσεις για τη νέα μου ταινία, θα τις μάθετε από εμένα

Γαβράς: Όταν έχω ειδήσεις για τη νέα μου ταινία, θα τις μάθετε από εμένα

gavras

Ο διάσημος και πολυβραβευμένος Έλληνας σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς έστειλε μήνυμα προς τα Μέσα μαζικής ενημέρωσης σχετικά με τη νέα του ταινία, που σύμφωνα με πληροφορίες θα πραγματεύεται την ελληνική κρίση, λέγοντας ότι ο κόσμος θα πληροφορηθεί για αυτήν όταν εκείνος και οι συντελεστές το επιλέξουν και ότι οι πληροφορίες που κυκλοφορούν δεν αποτελούν επίσημες ειδήσεις.

Στο μήνυμά του μέσω του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο κ. Γαβράς απευθύνθηκε στους δημοσιογράφους, λέγοντας ότι η ταινία βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας, και τόνισε στη συνέχεια: «Όσο διαρκεί η περίοδος έρευνας, καμία πληροφορία που δεν προέρχεται είτε από εμένα είτε από την παραγωγή, δεν αποτελεί είδηση. Τόσο εσείς όσο και εγώ γνωρίζουμε την αξία των ψευδών ειδήσεων».

Ο Κώστας Γαβράς επισημαίνει: «Όταν θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία και η οργάνωση της ταινίας, θα σας ενημερώσω εγώ ο ίδιος, για τα γυρίσματά της, για τους Έλληνες και Ευρωπαίους ηθοποιούς και συντελεστές που θα επιλεγούν και για τους τόπους των γυρισμάτων. Μέχρι τότε καμία συνέντευξη δεν θα δοθεί από εμένα ή από τους συντελεστές που πρόκειται ή από εκείνους που δεν πρόκειται να συμμετάσχουν στην ταινία, διότι δεν έχουμε τίποτε ακόμη να επικοινωνήσουμε και ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της προετοιμασία της ταινίας».

«Μια ταινία, και ιδιαιτέρως αυτή περισσότερο από μια άλλη, απαιτεί κόπο φυσικό και μεγάλη πνευματική συγκέντρωση» καταλήγει στο μήνυμα του προς τα ΜΜΕ ο Κώστας Γαβράς.

Αυτό είναι το πλήρες κείμενο του Κώστα Γαβρά που δημοσιεύει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

«Κυρίες και κύριοι Δημοσιογράφοι,

Θα επιστρέψω στην Αθήνα στις 2 Ιανουαρίου 2019 για να ετοιμάσω, να οργανώσω και να γυρίσω ένα τμήμα της επόμενης ταινίας μου.

Αντιλαμβάνομαι πως αυτή η συγκεκριμένη ταινία είναι πιθανό να έχει προκαλέσει την περιέργεια αλλά και την επιθυμία σας να ενημερώσετε τους αναγνώστες, τους θεατές και τους ακροατές σας. Ακόμη περισσότερο εφόσον γνωρίζετε, κατά προσέγγιση, το θέμα της ταινίας. Την κρίση μεταξύ Ευρώπης και Ελλάδος.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου της προετοιμασίας και της οργάνωσης, επικεντρωνόμαστε στην έρευνα, και την αξιολόγηση των πιο σημαντικών στοιχείων της ταινίας: των ηθοποιών, των τεχνικών και των χώρων γυρισμάτων.

Καμία τελική απόφαση δεν θα ληφθεί για τα παραπάνω πριν ολοκληρωθεί η διερεύνηση κάθε πιθανής λύσης. Ως εκ τούτου, όσο διαρκεί η περίοδος έρευνας, καμία πληροφορία που δεν προέρχεται είτε από εμένα είτε από την παραγωγή, δεν αποτελεί είδηση.

Σας ευχαριστώ πολύ για την κατανόηση και τη μεγάλη εξυπηρέτηση που θα μας κάνετε επιτρέποντάς μας να συγκεντρωθούμε και να εργαστούμε με ηρεμία.

Μια ταινία, και ιδιαιτέρως αυτή περισσότερο από μια άλλη, απαιτεί κόπο φυσικό και μεγάλη πνευματική συγκέντρωση.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Κώστας Γαβράς»

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.