Γεννηματά: Να σταματήσει η Τουρκία να μας διασύρει ως χώρα και ως κράτος

Γεννηματά: Να σταματήσει η Τουρκία να μας διασύρει ως χώρα και ως κράτος

4392989

«Η κυβέρνηση να λάβει όλα τα μέτρα, ώστε να επιστρέψουν το συντομότερο οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν από τις τουρκικές Αρχές, και να σταματήσει η Τουρκία να μας διασύρει ως χώρα και ως κράτος», δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, στη διάρκεια συζήτησης στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Η κ. Γεννηματά είπε ότι ζούμε μια ένταση και όξυνση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το κόμμα της παραμένει προσηλωμένο στις σχέσεις καλής γειτονίας, οι οποίες προϋποθέτουν σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, που όμως δεν σέβεται η Τουρκία. Γι αυτό προτείνει η ελληνική πλευρά να δείξει αποφασιστικότητα, ψυχραιμία και αξιοποίηση της θέσης και σχέσης μέσα στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής τόνισε πως δεν μπορεί να υπάρξει καθαρή έξοδος από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018, από τη στιγμή που η σημερινή κυβέρνηση έχε αναλάβει δεσμεύσεις για πάρα πολλά χρόνια, έχει αποδεχτεί ένα τέταρτο μνημόνιο και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση.

Σε ερώτηση αν συμφωνεί με την πρόταση για προληπτική πιστωτική γραμμή ή με την απόφαση της κυβέρνησης για τη δημιουργία αποθεματικού «μαξιλαριού» η κ. Γεννηματά απάντησε ότι «η συζήτηση αυτή στον δημόσιο διάλογο δεν βοηθάει τη χώρα και έπρεπε να παραμείνει χαμηλά, σε τεχνικό επίπεδο, διότι εκπέμπει μηνύματα στους ξένους πως δεν έχουμε κάποιο σχέδιο και θα τα βρούμε μπροστά μας με νέα αδιέξοδα και προβλήματα».

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα οριστικά από την κρίση, καθώς το τέλος του προγράμματος δεν σημαίνει και οριστική έξοδο από την κρίση, είπε και γι αυτό χρειάζεται πολιτική αλλαγή.

Σε ερώτηση για υποθέσεις διαφθοράς η κ. Γεννηματά επισήμανε πως η θέση της είναι σαφής: «Όλα στο φως, εγώ είμαι αμείλικτη στο εσωτερικό του κόμματός μου», είπε χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως «αυτό που κάνει ο κ. Τσίπρας δεν έχει καμιά σχέση με κάθαρση και δικαιοσύνη, θολώνει τα νερά, δηλητηριάζει το κλίμα, πολώνει την κατάσταση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *