Η Άγκυρα ψάχνει τους συγγενείς των Οθωμανών Σουλτάνων

Η Άγκυρα ψάχνει τους συγγενείς των Οθωμανών Σουλτάνων

h4p77ghm

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μαβλούτ Τσαβούσογλου συναντήθηκε με μέλη της δυναστείας των Οθωμανών, στην Κωνσταντινούπολη, την Κυριακή, μία ημέρα μετά το μνημόσυνο του Οθωμανού Σουλτάνου Αμπντουλχαμίτ του 2ου.

Σύμφωνα με την Hurriyet, η τελετή έγινε στο παλάτι Γιλντίζ και ονομάστηκε «Κατανοώντας τον Σουλτάνο Αμπντουλχαμίτ στην 100η επέτειο του θανάτου του» και ήταν μια «συμβολικά σημαντική τελετή».

«Σε πολλά μέρη λέμε στις πρεσβείες μας πως αν υπάρχει ένα μέλος της Οθωμανικής δυναστείας θα πρέπει να επιδείξουν στενό ενδιαφέρον για αυτό. Υπάρχει επίσης εντολή από τον πρόεδρό μας (Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν)» σημείωσε ο Τσαβούσογλου.

Το ενδιαφέρον για τον Σουλτάνο Αμπντουλχαμίτ που βασίλευσε από το 1876 μέχρι το 1908, έχει αυξηθεί ανάμεσα σε συντηρητικούς ιερατικούς κύκλους του τουρκικού Ισλάμ τα τελευταία χρόνια.

«Είναι σημαντικό να έχουμε κατανόηση μεταξύ της Δημοκρατίας της Τουρκίας και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Νομίζω πως αυτή η κατανόηση επιτεύχθηκε χθες», δήλωσε ο Τσαβούσογλου αναφερόμενος σε σχετικές δηλώσεις του Ερντογάν, ο οποίος περιέγραψε την τουρκική δημοκρατία ως συνέχεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.