Οι ανερχόμενες περιοχές της Αθήνας, σύμφωνα με κορυφαία εταιρεία real estate

Οι ανερχόμενες περιοχές της Αθήνας, σύμφωνα με κορυφαία εταιρεία real estate

Ένας όμορφος κόσμος πολυτέλειας αποκαλύπτεται στον επισκέπτη της ιστοσελίδας της BARNES Greece. Ακίνητα σε τοποθεσίες πανέμορφες, με θέα εντυπωσιακή, αρχιτεκτονική ξεχωριστή.

Η ελληνική luxury real estate αγορά κέντρισε το ενδιαφέρον ενός ομίλου με ισχυρή φήμη παγκοσμίως και έτσι, πρόσφατα, η BARNES International Realty πραγματοποίησε τα εγκαίνια των γραφείων της στην Αθήνα. Μια εταιρεία που κατέχει ηγετική θέση στο χώρο του luxury real estate, με ιστορία μεγαλύτερη των 20 χρόνων και παρουσία σε περισσότερες από 60 πόλεις του κόσμου. Το δίκτυο της BARNES αποτελείται από 85 γραφεία παγκοσμίως και διαχειρίζεται περισσότερα από 36.000 ακίνητα προς πώληση.

Πώς προέκυψε όμως αυτό το ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά; Τι είναι αυτό που αναζητούν οι πελάτες της BARNES Greece στη χώρα μας; Για ποια μέρη της Ελλάδας καταγράφεται μεγαλύτερη ζήτηση και ποιες είναι οι αποκαλούμενες ανερχόμενες περιοχές;

Απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά και όχι μόνο δίνει στο newsbeast.gr η διευθύνουσα σύμβουλος της BARNES Greece, Κατερίνα Μητσοτάκη…

DSC_0381cΗ διευθύνουσα σύμβουλος της BARNES Greece, Κατερίνα Μητσοτάκη

– Τι είναι εκείνο που αναζητά η πελατεία σας, κατά κύριο λόγο, στην ελληνική luxury real estate αγορά;

Οι πελάτες ξεκάθαρα αναζητούν καλές ευκαιρίες, ακίνητα που ικανοποιούν τις προσδοκίες τους σε πολύ ελκυστικές τιμές. Θέλουν να επενδύσουν τα χρήματα τους σε σωστές επιλογές για να μπορέσουν να επωφεληθούν στο μέλλον.

– Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η Αθήνα ως ένας «μαγνήτης» για αγοραστές-επενδυτές τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο;

Η Αθήνα είναι η καλύτερη επιλογή για επένδυση στην αγορά ακινήτων αυτή την περίοδο. Το γεγονός ότι τα ακίνητα κρατούν ακόμα χαμηλές τιμές λόγω της οικονομικής κρίσης, σε συνδυασμό με την σταθερότητα που υπάρχει στην οικονομία σήμερα και την αποφυγή του grexit, έχουν κάνει την αγορά να κινείται με σταθερούς ρυθμούς και την Αθήνα ελκυστική για επενδύσεις. Οι ευκαιρίες είναι πολλές και είναι η καταλληλότερη εποχή για αγορά ακινήτου με την προοπτική της αύξησης της αξίας του με σκοπό να επωφεληθεί κάποιος και να πουλήσει αργότερα σε καλύτερη τιμή.

BARNES_picture3

– Δημοσιεύματα στον Τύπο κάνουν συχνά λόγο για ορισμένες ανερχόμενες περιοχές στην Αθήνα. Ποιες είναι αυτές, όπως καταγράφονται από τη δική σας δραστηριότητα; Το Κολωνάκι παραμένει μια διαχρονική αξία για την Αθήνα;

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι από τις ανερχόμενες περιοχές της Αθήνας αυτή τη στιγμή είναι η Κυψέλη και το Παγκράτι. Σε αυτές τις περιοχές οι τιμές είναι ακόμα χαμηλές και μπορεί κάποιος να βρει τις μεγαλύτερες ευκαιρίες. Σε αυτό προστίθεται και η επέκταση του μετρό που βοηθά ακόμα περισσότερο στην ανάπτυξη των περιοχών αυτών. Το Κολωνάκι πάντα ήταν και παραμένει διαχρονική αξία για την Αθήνα. Παρόλο που και αυτό επηρεάστηκε από την οικονομική κρίση, πάντα είναι στις προτιμήσεις του κοινού της αγοράς ακινήτων είτε για επενδυτικούς λόγους είτε καθαρά για οικιστικούς.

– Ποια μέρη της Ελλάδας κερδίζουν το ενδιαφέρον των επενδυτών; Θα μπορούσε κάποια περιοχή να χαρακτηριστεί ως «έκπληξη» όσον αφορά το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για επενδύσεις εκεί;

BARNES_picture1

Η εποχή τώρα είναι η καταλληλότερη για τις επικερδής επενδύσεις στην Ελλάδα. Μεγάλη ζήτηση υπάρχει εκτός του κέντρου της Αθήνας και στα νότια προάστια της Αττικής, στα δημοφιλή νησιά Μύκονος, Σαντορίνη, Πάρος αλλά και στα πιο ήσυχα όπως η Κέα, η Ύδρα και οι Σπέτσες. Σαν περιοχή «έκπληξη» για επενδύσεις θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε το κέντρο της Αθήνας, ακόμα και αυτό που θεωρείται πιο υποβαθμισμένο.

– Η κρίση στην Ελλάδα έχει επηρεάσει την αξία (την τιμή) του luxury real estate;

Η κρίση έχει επηρεάσει όλους τους τομείς της Ελληνικής οικονομίας και φυσικά έχει επηρεάσει και την αγορά ακινήτων. Σε κάποιες περιοχές περισσότερο από κάποιες άλλες. Τα νησιά έχουν καταφέρει να κρατήσουν καλύτερες τιμές, όπως επίσης και το κέντρο της Αθήνας, π.χ. Κολωνάκι, Ανάκτορα. Τα βόρεια προάστια της Αττικής επηρεάστηκαν πολύ περισσότερο.

– Από ποιες περιοχές του πλανήτη παρατηρείται μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την ελληνική luxury real estate αγορά; Υπάρχουν επενδυτές ορισμένων χωρών που δείχνουν αυξημένο ενδιαφέρον για την Ελλάδα;

Οι ξένοι που έρχονται για να ζήσουν ή απλά να επενδύσουν στην ελληνική luxury real estate αγορά, είναι κυρίως ευκατάστατοι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί, συνταξιούχοι βορειοευρωπαίοι και φυσικά κάτοικοι από τρίτες χώρες όπως η Κίνα, η μέση ανατολή και η Τουρκία που ενδιαφέρονται για την έκδοση της golden visa.

– Ποιο είναι το κριτήριο εκείνο που κοστολογεί την πολυτέλεια; Υπάρχει, δηλαδή, κάποια «μαγική εξίσωση» που καθορίζει το κόστος ενός πολυτελούς ακίνητου; Πώς, για παράδειγμα, ένα συγκρότημα κατοικιών στη Σαντορίνη κοστολογείται στα 11 εκατομμύρια ευρώ και όχι στα 22;

Η τιμή ενός ακινήτου καθορίζεται κατά κύριο λόγο από την τοποθεσία στην οποία βρίσκεται, τη μοναδικότητα του, την παλαιότητα και την κατασκευή του.

BARNES

– Ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που καθιστούν ένα ακίνητο μοναδικό και luxury;

Τα στοιχεία που καθιστούν ένα ακίνητο μοναδικό και luxury είναι διάφορα. Η τοποθεσία του ακινήτου είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας, αν έχει θέα ή κήπο. Αν είναι κοντά σε παραλία ή ακόμα καλύτερα αν έχει δική του ιδιωτική παραλία. Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί και η αρχιτεκτονική του ή η διαρρύθμιση των χώρων συμβάλουν στον χαρακτηρισμό του ακινήτου ως κάτι το ιδιαίτερο.

– Πιστεύετε ότι η πολυτέλεια είναι κάτι που απλώς «χαϊδεύει» το μάτι ή συνεισφέρει πράγματι στην ποιότητα της ζωής;

Αναμφίβολα η πολυτέλεια συνεισφέρει στην ποιότητα ζωής. Ακόμα περισσότερο όταν αφορά στον χώρο στον οποίο ζούμε, περνάμε την καθημερινότητα μας, τις στιγμές με την οικογένειά μας. Όταν το σπίτι είναι άνετο, ευχάριστο, έχει παροχές, όμορφη θέα, είναι φωτεινό αλλάζει η ψυχολογία μας, αισθανόμαστε καλύτερα, έχουμε περισσότερη ενέργεια και αντιμετωπίζουμε διαφορετικά τις δύσκολες καταστάσεις. Τέλος, όταν η ποιότητα κατασκευής είναι υψηλή, τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι πρώτης τάξεως, το σπίτι είναι ασφαλές, ενεργειακό και προσθέτει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μας.

– Νεοκλασικό ή μοντέρνο; Διακόσμηση με αντίκες ή minimal; Τι θα επιλέγατε εσείς;

Υπάρχουν ξεχωριστά και μοναδικά ακίνητα για όλα τα γούστα. Το μυστικό είναι να υπάρχει μια ισορροπία. Εμείς έχουμε ερωτευτεί και κλασικά αλλά και μοντέρνα ακίνητα. Η ιδιαιτερότητα και η προσωπικότητα ενός ακινήτου είναι αυτή που θα «επιβάλλει» και την διακόσμησή του.

Δείτε περισσότερα νέα και κουτσομπολιά στο rouxokosmima.gr.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *