Η αρχαία πόλη των σπηλαίων

Η αρχαία πόλη των σπηλαίων

Η Ουπλίστικε είναι μια αρχαία πόλη λαξευμένη στο βράχο στην ανατολική Γεωργία.

Το «φρούριο του Λόρδου», όπως σημαίνει το όνομά της βρίσκεται σε απόσταση μόλις μίας ώρας από τη γεωργιανή πρωτεύουσα Τιφλίδα.

Πιστεύεται ότι χτίστηκε από τον Ουπλό, τον τοπικό αρχηγό των φυλών. Χρονολογείται από την ύστερη εποχή του Χαλκού, γύρω στο 1000 π.Χ., και συνέχισε να κατοικείται μέχρι τον 13ο αιώνα μ.Χ. ενώ αποτελούσε ένα σημαντικό θρησκευτικό, πολιτικό και πολιτιστικό κέντρο.

Τον 9ο αιώνα, χτίστηκε η βασιλική του Αγίου Γεωργίου, μια εκκλησία βυζαντινού ρυθμού πάνω στο βράχο, χωρίς βάσεις. Επέζησε πολλαπλούς σεισμούς και λειτουργεί πλήρως σήμερα.

Αρχαιολογικές ανασκαφές στην περιοχή αποκάλυψαν πολλά μοναδικά αντικείμενα, τα οποία φιλοξενούνται στο Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Γεωργίας.

Η πλειοψηφία των σπηλαίων στερείται οποιουδήποτε διακοσμητικού χαρακτήρα, αν και μερικές από τις μεγαλύτερες κατασκευές έχουν καφασωτά ταβάνια με θολωτές οροφές. Διάφορα τμήματα καταστράφηκαν ολοσχερώς από σεισμό το 1920.

Η πόλη των σπηλαίων μπορεί να χωριστεί σε χαμηλότερη, κεντρική και ανώτερη περιοχή, που καλύπτει έκταση περίπου 40.000 τετραγωνικών μέτρων. Η κεντρική περιοχή, η οποία περιλαμβάνει τις περισσότερες από τις κατασκευές με πέτρωμα, συνδέεται με την κάτω περιοχή με στενή σήραγγα.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

Ουπλιστικε ΓΕΩΡΓΙΑ

Ουπλίστικε / Γεωργία

Διαφορά ώρας: 2 ώρες μπροστά

Νόμισμα: Lari Γεωργίας (1 ευρώ ισοδυναμεί με 3,18 Lari)

Απόσταση: Η διάρκεια του ταξιδιού με απευθείας πτήση είναι 2 ώρες και 45 λεπτά από την Αθήνα και 5 ώρες και 30 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Κωνσταντινούπολης. Από την Τιφλίδα φτάνετε στο Ουπλίστικε οδικώς σε 1 ώρα και 50 λεπτά περίπου.

Ουπλιστικε ΓΕΩΡΓΙΑΟυπλιστικε ΓΕΩΡΓΙΑΟυπλιστικε ΓΕΩΡΓΙΑΟυπλιστικε ΓΕΩΡΓΙΑΟυπλιστικε ΓΕΩΡΓΙΑΟυπλιστικε ΓΕΩΡΓΙΑΟυπλιστικε ΓΕΩΡΓΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *