Οι δύο «αντίπαλες»…παρέδωσαν το σώμα του Ιησού στην Παναγιά

Οι δύο «αντίπαλες»…παρέδωσαν το σώμα του Ιησού στην ΠαναγιάΤο συγκεντρωμένο πλήθος που παρακολούθησε την τελετή της Οδού του Μαρτυρίου, στην Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών, προσευχήθηκε σιωπηλά, υπέρ της ειρήνης σε όλο τον κόσμο.

Τον σταυρό, όπως είχε ανακοινωθεί, κατά την δέκατη τρίτη στάση της Via Crucis, σήκωσαν οι Αλμπίνα και η Ιρίνα, μια Ρωσίδα και μια Ουκρανή νοσοκόμα οι οποίες εργάζονται στο νοσοκομείο Campus Biomedico της Ρώμης. Ντυμένες με μαύρα, πένθιμα ρούχα, ήταν εμφανώς συγκινημένες, όπως και ο ίδιος ο Πάπας Φραγκίσκος. Πρόκειται για την στάση της αποκαθήλωσης του Ιησού από τον σταυρό, όταν το σώμα του παραδίδεται στην Παναγία.

Όπως παρατήρησε και η τηλεόραση της Rai, o στοχασμός υπέρ της ειρήνης που είχε δημοσιοποιηθεί και διανεμηθεί από το Βατικανό, τελικώς δεν αναγνώσθηκε. Πιθανώς για να αποφευχθούν εντάσεις και με μέρος των ουκρανών διπλωματών και κληρικών, της τοπικής Καθολικής Εκκλησίας, που είχαν αμφισβητήσει την όλη πρωτοβουλία.

Ολοκληρώνοντας την τελετή, ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε από τον Κύριο «να ωθήσει τους αντιπάλους να δώσουν το χέρι και να αφοπλίσει το ένοπλο χέρι του αδελφού, ώστε εκεί που υπάρχει μίσος να ανθίσει η ομόνοια».

 Υοενθυμίζεται ότι, την απόφαση του Πάπα δεν ενέκριναν ούτε η ρωσική ούτε και η ουκρανική πρεσβεία παρά την Αγία Έδρα. Ο πρέσβης της Ουκρανίας μάλιστα, αναφέρθηκε σε «πρωτοβουλία, η οποία έχει προκαλέσει εκτεταμένη ανησυχία». Ο Φραγκίσκος, όμως, αποφάσισε να μην αλλάξει το πρόγραμμα που είχε ήδη ανακοινώσει το Βατικανό. Δείχνοντας, ουσιαστικά, ότι  οι αρχές των Χριστιανών, σε μια τόσο δύσκολη στιγμή, δεν μπορούν να ταυτιστούν πάντα με τις επιθυμίες των πολιτικών.  

Πηγή: ΑΜΠΕ

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *