Η φουτουριστική μοτοσικλέτα με το αστείο όνομα

Ο Μπέρνχαρντ Νάουμαν ή «Tin Man» όπως είναι ευρύτερα γνωστός στο χώρο του, ασχολείται με τις κάστομ μοτοσικλέτες, κατασκευάζοντας εξαρτήματα από φύλλα μετάλλου για δίτροχα που θέλουν να ξεχωρίζουν.

Όταν έπιασε στα χέρια του την BMW R nineT, άφησε τη φαντασία του να οργιάσει, δημιουργώντας μια μοτοσικλέτα βγαλμένη από το «Blade Runner».

Μια αντισυμβατική πρωτότυπη κατασκευή που έχει κρατήσει σχεδόν ελάχιστα εξαρτήματα αυτούσια σε σχέση με το δημοφιλές μοντέλο της γερμανικής εταιρείας.

bmw5

Για να ακριβολογούμε μόνο το τιμόνι, οι μανέτες και η μπροστινή ανάρτηση είναι ίδια με του μοντέλου παραγωγής. Το πλαίσιο, το ντεπόζιτο, η εξάτμιση, η δερμάτινη σέλα είναι χειροποίητα, ενώ τροποποιήσεις έχουν υποστεί και οι τροχοί. Η σιλουέτα πάντως όπως και ο χαρακτηριστικός boxer κινητήρας, αρκούν για να καταλάβει κάποιος ότι στην προηγούμενη ζωή της αυτή ήταν μια «φυσιολογική» BMW.

«Στην πραγματικότητα δεν έχω κάποια βασική έμπνευση. Αποσυναρμολογώ τα εξαρτήματα της μοτοσυκλέτας και παρουσιάζω την εκδοχή μου ξεκινώντας σε κενό καμβά», τονίζει. Το αυτό έπραξε και στην περίπτωση της «Giggerl». Μα γιατί «Giggerl»;

bmw4

Η συγκεκριμένη λέξη χρησιμοποιείται στη Νότια Γερμανία και σημαίνει κότα! «Φίλοι παρατήρησαν ότι το εμπρόσθιο μέρος της μοτοσυκλέτας θυμίζει κεφάλι κότας. Στη συνέχεια ρώτησα την άποψη των Βαυαρών και αποφάσισα τελικά να την ονομάσω “Giggerl”», εξηγεί για να καταλήξει: «Απ’ ότι φαίνεται κατασκεύασα μια κότα με μασχάλες και προβολείς».

bmw3bmw1bmw

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.