«…η μουσική δημιουργία και η επιχειρηματικότητα συμβαδίζουν μαζί στην Ελλάδα του 2023…»

«…η μουσική δημιουργία και η επιχειρηματικότητα συμβαδίζουν μαζί στην Ελλάδα του 2023…»


Συλλογική Σύμβαση συνεργασίας που αφορά τα πνευματικά δικαιώματα μουσικών έργων υπεγράφη  μεταξύ του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης «Η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ» και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (KEEΕ), στις 6 Φεβρουαρίου, παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού κας Λίνας Μενδώνη.

Η Σύμβαση, η οποία ρυθμίζει το τοπίο των πνευματικών δικαιωμάτων για το διάστημα 2018-2022, αφορά την έκδοση της άδειας δημόσιας εκτέλεσης μουσικής, την οποία προμηθεύονται οι επιχειρήσεις για τη χρήση μουσικής στις εγκαταστάσεις τους.

Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού, από την ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ παραβρέθηκαν: ο Πρόεδρος Δ.Σ. κ. Γιάννης Γλέζος, ο Αντιπρόεδρος Δ.Σ. κ. Ηλίας Φιλίππου, το μέλος Δ.Σ. κ. Θανάσης Πολυκανδριώτης και ο μουσικοσυνθέτης κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου. Παρόντες, επίσης, ήταν ο Διευθυντής Νομικής Υπηρεσίας κ. Ιωάννης Μαραγκουδάκης και ο Εμπορικός Διευθυντής κ. Ιωάννης Γκιόκας.

Από την ΚΕΕΕ παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Μασούτης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης και Πρόεδρος της Επιτροπής Πνευματικών Δικαιωμάτων κ. Στέλιος Μωραΐτης, καθώς και Πρόεδροι από αρκετά Επιμελητήρια της χώρας που ήρθαν στην Αθήνα ειδικά για την εκδήλωση αυτή.

Από αριστερά είναι οι: κ. Ηλίας Φιλίππου (στιχουργός), Αντιπρόεδρος ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ, κ. Γιάννης Γλέζος (συνθέτης/στιχουργός), Πρόεδρος ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ και κ. Ιωάννης Μαραγκουδάκης, Διευθυντής Νομικής Υπηρεσίας.

Η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ/autodia, η οποία κατέχει 85% μερίδιο στην ελληνική αγορά, εκπροσωπεί μεγάλο, σημαντικό εμπορικό και διαχρονικό ελληνικό ρεπερτόριο, καθώς και το σύνολο του ξένου ρεπερτορίου στη χώρα, έχοντας υπογράψει συμβάσεις εκπροσώπησης με 80 και πλέον ομολόγους Οργανισμούς του εξωτερικού και συμβάσεις ανάθεσης με όλους τους κορυφαίους μουσικούς εκδότες.

Η ΚΕΕΕ εκπροσωπεί το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχοντας ως μέλη 59 Επιμελητήρια -Εμπορικά, Βιομηχανικά, Βιοτεχνικά και Επαγγελματικά- που λειτουργούν σε όλη τη χώρα. Οι επιχειρήσεις – μέλη των Επιμελητηρίων που θα προσέλθουν στη σύμβαση, θα ωφεληθούν από εκπτώσεις και ρυθμίσεις οφειλών, πάντα στο πλαίσιο του αμοιβαίου σεβασμού και της καλής πίστης μεταξύ των δύο φορέων.

λήψης2

Η Γενική Διευθύντρια της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ, κα Μαργαρίτα Παναγιωτοπούλου, δήλωσε στη «Ν»: 

«Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος επέλεξε να υπογράψει Συλλογική Σύμβαση συνεργασίας με τον μεγαλύτερο Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης μουσικών πνευματικών δικαιωμάτων στη χώρα, την ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, αναγνωρίζοντας το μέγεθος, το κύρος, το εκπροσωπούμενο ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο και το μερίδιο που ο Οργανισμός μας έχει στην ελληνική αγορά.

Η συμφωνία αυτή ολοκληρώθηκε μετά από μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις και έχει διπλά ωφέλη:  Τόσο για τους Έλληνες στιχουργούς και συνθέτες που δικαιούνται να λαμβάνουν αμοιβή από την εμπορική χρήση των έργων τους, απαραίτητη για τον βιοπορισμό τους, όσο και για τους Έλληνες επιχειρηματίες στον κλάδο του εμπορίου, της εστίασης και της ψυχαγωγίας, που χρησιμοποιούν μουσική στα καταστήματά τους προκειμένου να τη χρησιμοποιούν νόμιμα και με όρους ευκρινείς που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους.

Ειδικότερα οι επιχειρήσεις, προσχωρώντας στη συμφωνία αυτή, ως μέλη των 59 Επιμελητηρίων της ΚΕΕΕ που λειτουργούν σε όλη τη χώρα, μπορούν να ρυθμίσουν παλαιότερες οφειλές όλων των προηγούμενων ετών από το 2018 και εντεύθεν, να ωφεληθούν από εκπτώσεις και διακανονισμούς πληρωμών, και έτσι να ανταποκριθούν καλύτερα στις υποχρεώσεις τους.

Πιστεύουμε -και έχουμε δεσμευτεί σε αυτήν την αρχή- ότι η μακρόπνοη συνεργασία με τους χρήστες μουσικής στηρίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό, τη διαφάνεια και την εμπιστοσύνη, αφού και οι δύο πλευρές βγαίνουν τελικά ωφελημένες. Με τη συμφωνία που επιτύχαμε με τα Επιμελητήρια, η μουσική δημιουργία και η επιχειρηματικότητα συμβαδίζουν μαζί στην Ελλάδα του 2023, υποστηρίζοντας και ανατροφοδοτώντας συνεχώς η μία την άλλη».Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *