Η Nasa στον 16 Psyche: Ξεκίνησε το ταξίδι στον αστεροειδή με ορυκτούς θησαυρούς

Η Nasa στον 16 Psyche: Ξεκίνησε το ταξίδι στον αστεροειδή με ορυκτούς θησαυρούςΠιστεύεται πως ο αστεροειδής 16 Psyche αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά από μέταλλα: σίδηρο, νικέλιο και πιθανώς μικρότερες ποσότητες χρυσού και κοβαλτίου.

Πραγματοποιήθηκε η εκτόξευση του πυραύλου SpaceX Falcon Heavy από την NASA με σκοπό την εξερεύνηση του αστεροειδούς 16 Psyche. 

Η εκτόξευση έγινε από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα 

Ο αστεροειδής 16 Psyche ανακαλύφθηκε το 1852 από τον Ιταλό αστρονόμο Aνιμπάλε Ντε Γκράσπαρις.

Εχει διάμετρο 240 χιλιομέτρων και πιστεύεται πως είναι ο πυρήνας ενός μεγαλύτερου σώματος, διαμέτρου τουλάχιστον 500 χιλιομέτρων, που έχει απομείνει στο σύμπαν.

Η αποστολή θα διανύσει περίπου 2,2 δισεκατομμύρια μίλια μέσα στα επόμενα έξι χρόνια για να φτάσει στον διαστημικό βράχο, που βρίσκεται στο τμήμα της κύριας ζώνης μεταξύ των τροχιών του Αρη και του Δία.

Το σκάφος θα κινηθεί αρχικά προς τον Αρη για να αξιοποιήσει τις βαρυτικές δυνάμεις του Κόκκινου Πλανήτη και να πάρει την απαραίτητη ώθηση για να συνεχίσει το ταξίδι του προς τον αστεροειδή και καλώς εχόντων θα τον συναντήσει και θα τεθεί σε τροχιά γύρω από αυτόν το 2027.

Θα παραμείνει εκεί για 21 μήνες πραγματοποιώντας σειρά μελετών που θα αποκαλύψουν τα γεωλογικά του χαρακτηριστικά και φυσικά αν πράγματι έχει τον ορυκτό πλούτο που εκτιμάται.

Συγκεκριμένα οι επιστήμονες πιστεύουν πως σε αντίθεση με τους περισσότερους άλλους αστεροειδείς που αποτελούνται από πετρώματα και πάγους, ο αστεροειδής 16 Psyche αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά από μέταλλα: σίδηρο, νικέλιο και πιθανώς μικρότερες ποσότητες χρυσού και κοβαλτίου.

Η αποστολή προγραμματιζόταν αρχικά να αναχωρήσει πέρυσι το καλοκαίρι, η εκτόξευση όμως αναβλήθηκε λόγω προβλημάτων στο λογισμικό πτήσης.

Πηγή: skai.grSource link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *