Η «Παναγία η Αρουραία» και η συγνώμη του Δήμου Βερύκιου

Η «Παναγία η Αρουραία» και η συγνώμη του Δήμου Βερύκιου

0005 DIMOS VERIKIOS

Μια εικόνα που ανέβασε στο λογαριασμό του στο Twitter ο Δήμος Βερύκιος, ένα κολάζ που απεικόνιζε την Παναγία και τον Χριστό με πρόσωπα αρουραίων, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις.

«Παναγία η Αρουραία», χαρακτήρισε την εικόνα ο Δήμος Βερύκιος και οι χρήστες προσβεβλημένοι ξέσπασαν εναντίον του για προσβολή στα Θεία. Ο δημοσιογράφος επανήλθε με νέο tweet, απαντώντας σε όσους αντέδρασαν. Αφού, προηγουμένως, είχε κατεβάσει την επίμαχη εικόνα.

«Κατέβασα την φωτο με την “Παναγία την Αρουραία” γιατί δεν έχω χρόνο να κυνηγώ ανεμόμυλους & να αντιπαλεύω τον κομματικό & θρησκευτικό φανατισμό. Βλέπετε δεν τους απασχολεί να μάθουν ποια είναι η Αρουραία με τα πύρινα Αυγουστιάτικα άρθρα από τον ιδιόκτητο Δρυμό! Στρουθοκάμηλοι», έγραψε.

Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα, με νέο tweet, ο κ. Βερύκιος προσπάθησε να ρίξει τους τόνους, ζητώντας συγνώμη από τον κόσμο, επειδή πρόσβαλε την Πίστη τους, με μία «άτυχη», όπως τη χαρακτήρισε, ανάρτησή του. Εξήγησε, δε, ότι ο ίδιος πιστεύει, ενώ τόνισε ότι και ο Alpha είναι ένα κανάλι που διαρκώς κρατάει ψηλά τη Σημαία της Ορθοδοξίας.

«Και επειδή βλέπω να συνεχίζεται η πολιτική σπέκουλα μέσα στην νύχτα επιχειρώντας να πυροδοτήσουν τον θρησκευτικό φανατισμό επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά ότι δεν είχα καμία πρόθεση να κλονίσω την Πίστη των Χριστιανών. Για το μόνο που στεναχωριέμαι και τους ζήτω συγνώμη… είναι οι αγνοί Πιστοί που επηρεάστηκαν & αφιονίστηκαν από τα κομματικά τρολ που με λύσσα επιχείρησαν να εμπλέξουν την επίμαχη -άστοχη- ανάρτηση στον προσωπικό μου λογαριασμό & με τον Alpha που διαρκώς κρατάει ψηλά την Σημαία της Ορθοδοξίας», έγραψε χαρακτηριστικά. Αλλά η ζημιά είχε ήδη γίνει.

Πάντως, αν κάποιος προσπαθήσει να βρει τις επίμαχες αναρτήσεις στο λογαριασμό του, στο Twitter, δεν θα τα καταφέρει, αφού φαίνεται ότι τις κατέβασε, μετά το σάλο που προκλήθηκε.

Παράλληλα, μια δήλωσή του αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα romfea.gr, στην οποία αναφέρεται: «Με πόνο ψυχής και πραγματικη συντριβή αισθάνομαι την ανάγκη να ζητήσω συγνώμη πρώτα και πάνω από όλους, από τον Τριαδικό Θεό και την Υπεραγία Θεοτόκο, που κατ’ επανάληψη και οπότε αυτό χρειάστηκε, αποτέλεσαν στήριγμα και παρηγοριά στη ζωή μου.

Η ευσπλαχνία της, είμαι σίγουρος, για ακόμη μια φορά πως θα αποτελέσει σωσίβιο στην τρικυμία που βρίσκομαι, μετά από μια μεγάλη πλάνη, από την οποία παρασύρθηκα, αναζητώντας στο διαδύκτιο εικόνα της Παναγίας που προστατεύει τα πάσης φύσεως τροκτικα ζώα, προκειμένου να αναδείξω, όχι τα αθώα ζωα, αλλά τα ανθρωπόμορφα, που αναζητούν απελπισμένα προστασία κρυπτόμενοι ακόμη και πίσω από τα Ιερά Εικονίσματα.

Η ταχύτητα με την οποία έκανα την αναζήτησή με «στράβωσαν» και δε συνειδητοποίησα πως ήταν απεικόνιση προσβλητική για το πρόσωπο της Παναγίας και γι αυτό την απέσυρα από τον προσωπικό μου λογαριασμό.

Τόσο ο πνευματικός μου, όσο η προσπάθεια μου να ενισχύσω όλα αυτά τα χρόνια, από όποιο πόστο και αν υπηρέτησα, το έργο της εκκλησία και η προσπάθεια μου να αναδείξω το φιλανθρωπικό της έργο, ομολογούν πως όχι μόνο πρόθεση δεν είχα να προσβάλλω το Πανίερο Πρόσωπο της Παναγίας, αλλά αντίθετα ότι αποτελεί το Πρόσωπο που αντλώ και εγώ πολλές φορές δύναμη για να ξεπεράσω τα εμπόδια και τα θηρία που επιθυμούν να με κατασπαράξουν.

Οι ψαλμοί του Δαυιδ στους στίχους 4, 5, 17 , 50, 81 και 90 περιγράφουν με σαφήνεια.

Ένα μεγάλο συγνώμη όμως, οφείλω και στον πιστό λαό του Θεού, που σκανδαλίστηκε, από δικό μου λάθος.

Συγνώμη νοιώθω την ανάγκη να ζητήσω και από τον ραδιοτηλεοπτικό Σταθμό Alpha που εργάζομαι από την πρώτη μέρα λειτουργίας του και προσωπικά από τον Δ. Κοντομηνά που διαρκώς κρατάει ψηλά το λάβαρο της Ορθοδοξίας και επιδεικνύει μια ιδιαίτερη ευαισθησία στα εκκλησιαστικά ζήτημα.

Έχω μάθει να παραδέχομαι τα λάθη μου, πάνω από όλα όμως έχω μάθει να σέβομαι και να ζητάω συγνώμη, όταν η συνείδηση μου το επιβάλει.

Δήμος Βερύκιος».

Δείτε περισσότερα νέα και κουτσομπολιά στο rouxokosmima.gr.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *