«Οι πιθανότητες ενός σκληρού Brexit έχουν αυξηθεί»

«Οι πιθανότητες ενός σκληρού Brexit έχουν αυξηθεί»

19016513147654

Οι πιθανότητες αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ τον επόμενο μήνα, χωρίς συμφωνία έχουν αυξηθεί, ενώ η χώρα έχει εισέλθει τώρα «στην ζώνη κινδύνου» σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις της διευθύντριας του επιχειρηματικού λόμπι (Confederation of British Industry -CBI) στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky news.

«Διαφαίνεται ότι η κοινοβουλευτική διαδικασία έχει μπλοκαριστεί, ενώ δεν μπορεί να εξευρεθεί κάποια διέξοδος. Έτσι, έχουν αυξηθεί οι πιθανότητες μιας αποχώρησης χωρίς συμφωνία. Είμαστε πραγματικά στην ζώνη κινδύνου του Brexit, τώρα» δήλωσε η γενική διευθύντρια του CBI, Καρολίν Φέιρμπεϊρν.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα δώσει μέσα στην εβδομάδα, μια νέα ευκαιρία στο κοινοβούλιο, προκειμένου να εκφραστούν όλες οι απόψεις μέχρι την 27η Φεβρουαρίου, σύμφωνα με δήλωση πηγής της βρετανικής κυβέρνησης.

Η Μέι προσπαθεί να κερδίσει χρόνο για να διαπραγματευτεί μία νέα συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν μέχρι την προγραμματισμένη αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου, η Μέι προσπαθεί να πείσει την ΕΕ για την δρομολόγηση αλλαγών στην συμφωνία που είχε επιτευχθεί μεταξύ του Λονδίνου και των Βρυξελλών στα τέλη του 2018.

Η συμφωνία αυτή, απορρίφθηκε από το βρετανικό κοινοβούλιο τον Ιανουάριο.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι μπορεί να καταλήξει σε συμφωνία με την ΕΕ για την αλλαγή τμημάτων της συμφωνίας αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ σε σχέση με τα ιρλανδικά σύνορα, δήλωσε σήμερα η Βρετανίδα υφυπουργός Οικονομικών Λιζ Τρας στο ειδησεογραφικό δίκτυο Sky News.

«Πιστεύω ότι η Τερέζα Μέι μπορεί να επιτύχει αυτήν τη συμφωνία» σημείωσε η Τρας.

Η υφυπουργός Οικονομικών απέρριψε την ίδια ώρα την ιδέα μιας τελωνειακής ένωσης Βρετανίας-ΕΕ, κάτι το οποίο υποστηρίζει το Εργατικό Κόμμα, κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης, και η ΕΕ έχει δηλώσει ότι ενδιαφέρεται να επιδιώξει, αλλά αντιτίθεται σθεναρά σε αυτό η πρωθυπουργός Μέι.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Δείτε περισσότερα νέα και κουτσομπολιά στο rouxokosmima.gr.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *