Οι προβληματισμοί της ΕΠΟ για την στάση του Χούμπελ

Οι προβληματισμοί της ΕΠΟ για την στάση του Χούμπελ

265

Το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται ίσως στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι. Η κατάσταση είναι οριακή, η FIFA είναι έτοιμη να επιβάλει κυρώσεις μετά την αρνητική εισήγηση που αναμένεται να κάνει ο Χέρμπερτ Χούμπελ και στην ΕΠΟ επικρατεί προβληματισμός για τη στάση του Αυστριακού παράγοντα, την οποία θεωρούν υπερβολική για μια σειρά από λόγους.

Στελέχη της διοίκησης της Ομοσπονδίας είχαν συζητήσεις μεταξύ τους αναφορικά με την πρόθεση του προέδρου της Επιτροπής Παρακολούθησης να εισηγηθεί Grexit, ειδικά μετά τα όσα συζήτησε με τον Βαγγέλη Γραμμένο στην Αυστρία. Η στάση που κρατάει, θεωρείται ακατανόητη και υπερβολική.

Πρώτα απ’ όλα, σύμφωνα με την ΕΠΟ δεν υφίσταται κυβερνητική παρέμβαση στο ποδόσφαιρο, ούτε και παραβίαση των κανονισμών της Ομοσπονδίας. Επίσης, οι ομάδες που κρίθηκαν υπαίτιες για επεισόδια, έχουν τιμωρηθεί βάσει κανονισμών. Βέβαια, στην ΕΠΟ λένε πως πράγματι υπάρχει καθυστέρηση στις αποφάσεις, αλλά δεν μπορούν να επέμβουν στο έργο της αθλητικής δικαιοσύνης.

Επιπλέον, τονίζουν πως οι κανονισμοί ψηφίστηκαν το καλοκαίρι που μας πέρασε και έχουν πάρει το “πράσινο φως” από την Παγκόσμια Ομοσπονδία και τον υφυπουργό αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη. Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον τρόπο που λειτουργούν τα δικαστικά όργανα του ποδοσφαίρου με τακτικούς δικαστές.

Όσο για τη διαιτησία, τα μέλη της ΚΕΔ έχουν προέλθει από τη FIFA, η οποία έχει και τον γενικότερο έλεγχο στο κομμάτι αυτό. Στην ΕΠΟ θεωρούν, λοιπόν, την εισήγηση υπερβολική και προβλέπουν ότι αν επιβληθεί ποινή, θα είναι για περιορισμένο χρονικό διάστημα, χωρίς κόστος για τις ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη ή την Εθνική.

Δείτε περισσότερες ειδήσεις και θέματα σπορ και στοίχημα:

Δείτε περισσότερα και για άλλα θέματα που σας αφορούν:

[vc_row][vc_column width="1/3"][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/3"][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/3"][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *