Οι ρεσεψιονίστ ενός ξενοδοχείου που δεν περνάνε απαρατήρητοι

Ξεχάστε τους… συμβατικούς ρεσεψιονίστ των ξενοδοχείων και ζήστε μια άκρως τεχνολογική εμπειρία στην Ιαπωνία.

Η αλυσίδα ξενοδοχείων Henn na chain σάς υποδέχεται με ρομποτικούς δεινοσαύρους στη ρεσεψιόν και έξυπνες μηχανές που σας τραγουδούν στο δωμάτιο για να αποκοιμηθείτε γλυκά.

Το όνομα της αλυσίδας σημαίνει «περίεργο» και δεν είναι ν’ απορεί κανείς, καθώς διαφημίζεται ως τα πρώτα ξενοδοχεία του κόσμου με μηχανικούς υπαλλήλους.

mesa2

Το 2015 άνοιξε το πρώτο ξενοδοχείο στο Ναγκασάκι, το οποίο μπήκε μάλιστα τον επόμενο χρόνο στα Ρεκόρ Γκίνες ως το πρώτο πλήρως αυτοματοποιημένο ξενοδοχείο του πλανήτη.

mesa1

Σήμερα ο αριθμός τους έχει φτάσει τα οχτώ στην Ιαπωνία, όλα με ρομποτικούς υπαλλήλους, άλλοι με ανθρωπομορφικά χαρακτηριστικά και άλλοι με τη μορφή δεινοσαύρων!

mesa3

Οι δεινόσαυροι της ρεσεψιόν χειρίζονται τις κρατήσεις και επικοινωνούν με τον πελάτη σε τέσσερις γλώσσες (αγγλικά, ιαπωνικά, κινεζικά και κορεατικά).

Όπως παραδέχεται ωστόσο ο Yukio Nagai, ο ανθρώπινος διευθυντής του Hotel Maihama (το Henn na Hotel του Τόκιο), κάποιοι πελάτες βρίσκουν την εμπειρία απόκοσμη.

mesa4

Τα πάντα σχεδόν λειτουργούν με ρομποτική τεχνολογία, όπως τα ψαράκια που κολυμπούν στο λόμπι και οι κάδοι απορριμμάτων. Τα ρομπότ εδώ δεν έχουν βέβαια διακοσμητικό ρόλο, αλλά λειτουργούν όλο το ξενοδοχείο, στελεχώνοντας κάθε υπηρεσία του…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *