Η Σκύρος στους 100 κορυφαίους πράσινους προορισμούς του πλανήτη

Η Σκύρος στους 100 κορυφαίους πράσινους προορισμούς του πλανήτη

Μία σημαντική διάκριση έλαβε η Σκύρος, καθώς βραβεύτηκε ως ένας από τους 100 κορυφαίους πράσινους προορισμούς στον κόσμο, στον διαγωνισμό «TOP 100 Sustainable Destinations» που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Εstoril της Πορτογαλίας.

Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής στα βραβεία ήταν οι υποψήφιοι να πληρούν τα 15 βασικά κριτήρια του Προτύπου των «Green Destinations».

Η εκδήλωση βράβευσης πραγματοποιήθηκε παράλληλα με το  ετήσιο συνέδριο/ φεστιβάλ «Green Fest» στο Εstoril του δήμου Cascais της Πορτογαλίας που διήρκεσε τρεις ημέρες,  όπου κατά τη διάρκεια των εργασιών του δόθηκε η ευκαιρία στους παρευρισκομένους εκπροσώπους  του δήμου να ανταλλάξουν απόψεις  και προτάσεις  συνεργασίας τόσο με εκπροσώπους άλλων προορισμών όσο και με φορείς τεχνογνωσίας για καλές πρακτικές που θα ενδιέφεραν τη Σκύρο. Το εν λόγω συνέδριο αποτελεί ένα παγκόσμιο γεγονός για την αειφορία, καθώς προσελκύει 4.000 έως 6.000 επισκέπτες κάθε χρόνο.

Το newsbeast.gr μίλησε για το θέμα με τον δήμαρχο του νησιού, Χατζηγιαννάκη Μιλτιάδη. Όπως δήλωσε, «θεωρήσαμε πως το νησί της Σκύρου έχει όλα εχέγγυα και είχε πραγματοποιήσει δράσεις που άξιζε τον κόπο να προβληθούν γιατί είχαν να κάνουν με την οικολογία, με την βιώσιμη ανάπτυξη και την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη. Πράγματι από τους αρμόδιους οργανισμούς εκτιμήθηκαν οι προσπάθειες και τα προγράμματα στα οποία ο Δήμος Σκύρου έχει συμμετάσχει και έχει υλοποιήσει…

sk

Αυτό βέβαια είναι το ξεκίνημα για μια στοχευμένη περιβαλλοντική και τουριστική πολιτική που θέλουμε το νησί μας να πρωτοστατήσει. Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για όλη την Ελλάδα και όχι μόνο για το δικό μας το νησί. Σεβασμός στο περιβάλλον, την πολιτιστική κληρονομιά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε τόπου, όπως η γαστρονομία κλπ».

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηγιαννάκη, «το συγκεκριμένο πρόγραμμα το κάναμε με δικές μας δυνάμεις, άλλα όμως έχουν γίνει με την βοήθεια φορέων όπως το «πράσινο ταμείο». Υπήρξαν και ευρωπαϊκά κονδύλια. Τώρα ευελπιστούμε πως για το master plan που θέλουμε για το νησί μας θα μας αγκαλιάσει και το υπουργείο Περιβάλλοντος και θα μας εγκρίνει τις μελέτες τώρα και στο μέλλον.

Τρεις είναι οι άξονές μας. Ο πρώτος είναι η σύνταξη του master plan. Αυτό μέχρι τον Μάρτιο θα πρέπει να έχει κατατεθεί. Ταυτόχρονα θα καταθέσουμε δύο προγράμματα, με το ένα να αφορά στην πολιτιστική ανάπτυξη του νησιού και το δεύτερο θα αφορά στο βόρειο κομμάτι του νησιού, όπου βρίσκεται το δάσος του νησιού. Τέλος στοχεύουμε σε θεματικά κομμάτια του τουρισμού που θα σέβονται και την ιστορία και την φύση του νησιού. Για παράδειγμα καταδυτικές διαδρομές».

  • Το newsbeast.gr αφουγκράζεται τον παλμό της ελληνικής περιφέρειας και αναδεικνύει τα προβλήματά της. Επικοινωνήστε με email στο [email protected] με τη δημοσιογραφική μας ομάδα.

Δείτε περισσότερα νέα και κουτσομπολιά στο rouxokosmima.gr.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *