Οι Τούρκοι κάλεσαν για εξηγήσεις τον Έλληνα πρέσβη

Οι Τούρκοι κάλεσαν για εξηγήσεις τον Έλληνα πρέσβηΓια εξηγήσεις στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας,κάλεσε η Άγκυρα τον Έλληνα πρέσβη  Χριστόδουλο Λάζαρη  όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.

Ως αιτία αναφέρεται «η παροχή διευκολύνσεων στην Ελλάδα σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το PKK, η FETÖ και η DHKP-C, τις οποίες η Τουρκία καταπολεμά, καθώς και η δράση του PKK που οργανώθηκε κοντά στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα».

Όπως ειπώθηκε στον πρέσβη, οι «προαναφερθείσες οργανώσεις διεξάγουν εύκολα δραστηριότητες προπαγάνδας, χρηματοδότησης και στρατολόγησης στην Ελλάδα και ότι η Ελλάδα θεωρείται ολοένα και περισσότερο ως ασφαλές καταφύγιο για «κύκλους που συνδέονται με την τρομοκρατία».

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, στον κ. Λάζαρη παρουσιάστηκε  το παράδειγμα του στρατοπέδου του Λαυρίου, όπου «οι τρομοκράτες που απειλούν την ασφάλεια της Τουρκίας επωφελούνται από κάθε είδους υλικοτεχνική υποδομή και εγκαταστάσεις εκπαίδευσης»

Τέλος, οι Τούρκοι εξέφρασαν τις «ανησυχίες τους, σχετικά με την ασφάλεια των τουρκικών αντιπροσωπειών και των πολιτών στην Ελλάδα και η τουρκική πλευρά επανέλαβε τις προσδοκίες που έχει για αποτελεσματική συνεργασία στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.που απορρέουν από τις σχέσεις γειτονίας και το διεθνές δίκαιο»

 

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *