Η Τουρκία κρύβει τις απώλειες που έχει από τους Κούρδους

Η Τουρκία κρύβει τις απώλειες που έχει από τους Κούρδους


Ο τουρκικός στρατός συνεχίζει να υφίσταται βαριές απώλειες στον πόλεμο κατά των Κούρδων ανταρτών, παρά την τεχνολογική του υπεροχή αναφέρει το φιλοκουρδικό ANF News.

Αναφέρει συγκεκριμένα πως ενώ το τουρκικό κράτος κρύβει τους θανάτους στρατιωτών που έχουν εμπλακεί στον πόλεμο στις κουρδικές περιοχές της Τουρκίας, κάποιοι άλλοι στρατιώτες υποφέρουν από κατάθλιψη και αυτοκτονούν.

Το δημοσίευμα αναφέρει την περίπτωση του 22χρονου Εσέρ που ενώ υπηρετούσε στην περιφέρεια Τσουκουρτσά της επαρχίας Χακαρί, πήρε την ετήσια άδειά του και πήγε στην Πέργαμο όπου βρέθηκε νεκρός από κυνηγούς κοντά σε δεξαμενή.

Ο Εσέρ είχε οπές από σφαίρες στο κορμί του και φέρεται να διέπραξε αυτοκτονία. Σύμφωνα με την ίδια πηγή ο Εσέρ ήταν φίλος ενός λοχία των ειδικών δυνάμεων που σκοτώθηκε σε μάχες με Κούρδους και έκτοτε λάμβανε ψυχολογική υποστήριξη.

Παράλληλα ο τουρκικό στρατός συνεχίζει να διαστρεβλώνει την αλήθεια, σύμφωνα πάντα με το ANF news, σχετικά με την αιτία θανάτου πολλών στρατιωτών. Ο στρατός ισχυρίζεται πως το Σαββατοκύριακο ένα όχημα που πήγαινε στο Βαν, είχε ένα ατύχημα με αποτέλεσμα 15 στρατιώτες να τραυματιστούν.

Επίσης την περασμένη εβδομάδα ένας στρατιώτης που σύμφωνα με τον τουρκικό στρατό έπεσε από γκρεμό και σκοτώθηκε, στην πραγματικότητα σκοτώθηκε σε σύγκρουση με τους κούρδους αντάρτες.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.