Η Ζάλγκιρις ανέβασε το μπάτζετ της από τα 6.8 στα 10 εκατ. ευρώ

Η Ζάλγκιρις ανέβασε το μπάτζετ της από τα 6.8 στα 10 εκατ. ευρώ

jankunas

Η Ζάλγκιρις έχει έναν ξεκάθαρο στόχο φέτος: Θέλει να μπει στα playoffs της EuroLeague. Και αυτός είναι ο λόγος που ανέβασε το μπάτζετ της σχεδόν 3 εκατ. ευρώ σε σχέση με την περσινή σεζόν.

Ο τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας, Παούλιους Μοτιεγιούνας, ανακοίνωσε το μπάτζετ της Ζάλγκιρις σε συνέντευξη Τύπου, αναλύοντας μάλιστα τα έσοδα και τα έξοδα. Σύμφωνα λοιπόν με όσα ανέφερε, το μπάτζετ της ομάδας ανέβηκε από τα 6.8 εκατ. ευρώ που ήταν πέρυσι στα 10 εκατ. ευρώ φέτος, προκειμένου να παλέψει η Ζάλγκιρις να μπει στις 8 καλύτερες ομάδες της EuroLeague.

Όπως γίνεται σαφές, ένας από τους λόγους που ανέβηκε το μπάτζετ των Λιθουανών είναι ότι φέτος επιτρέπεται πλέον η παρουσία φιλάθλων στο γήπεδο, με την Ζάλγκιρις να είναι μία από τις ομάδες που ποντάρει πολλά στα έσοδα από τα εισιτήρια.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Μοτιεγιούνας, από αυτά τα 10 εκατ. ευρώ, τα 7.2 εκατ. ευρώ αποτελούν το αγωνιστικό μπάτζετ (μισθοί παικτών και προπονητών) και τα υπόλοιπα λειτουργικά έξοδα. Παράλληλα, υπολογίζεται ότι τα έσοδα θα είναι 8.7 εκατ. ευρώ, που αναλύονται ως εξής:

– 3.4 εκατ. ευρώ από χορηγούς

– 2 εκατ. ευρώ από την πόλη του Κάουνας

– 1.5 εκατ. ευρώ από τα τηλεοπτικά δικαιώματα

– 1.1 εκατ. ευρώ από τα εισιτήρια

– 700.000 ευρώ από άλλα έσοδα

Ο Μοτιεγιούνας πάντως τόνισε ότι τα 1.1 εκατ. ευρώ είναι το ελάχιστο ποσό που περιμένει να λάβει η Ζάλγκιρις από τα εισιτήρια, ελπίζοντας ότι υπό φυσιολογικές συνθήκες αυτός ο αριθμός θα ξεπεράσει τα 3 εκατ. ευρώ.

Κλείνοντας, ο τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας ξεκαθάρισε πάντως ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν και αλλαγές στο ρόστερ αν χρειαστεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *