Ημερίδα με θέμα «Ηγεσία, Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα» από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο New York College

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος New York College, με την επίσημη υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, του Athens Center for Entrepreneurship and Innovation και των AHEPA (American Hellenic Educational Progressive Association) – CHAPTER ICARUS, πραγματοποίησε διαδραστική ημερίδα με τίτλο: «Ηγεσία, Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα: Εμπειρία και προοπτικές στην Ελλάδα του σήμερα», την Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ».

DSC03055

Την εκδήλωση άνοιξε ο Δρ Χρήστος Διαμαντόπουλος, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, ο οποίος προέβη σε μία εισαγωγή επί του θέματος, σημειώνοντας ότι το τρίπτυχο Ηγεσία Καινοτομία Επιχειρηματικότητα αποτελεί ενδεχομένως το θεμέλιο λίθο για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση και την ευημερία των πολιτών.

DSC02997

Πρόκειται για άρρηκτα συνδεδεμένες έννοιες που υπό κανονικές συνθήκες θα πρέπει η μία να συνοδεύει την άλλη.

DSC02976

Η Ημερίδα συνεχίστηκε με χαιρετισμούς από τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, Βουλευτή Ν.Δ, π. Υπουργό, τον Δρ Χάρη Αγκυρόπουλο, Γενικό Διευθυντή του New York College και την Κωνσταντίνα Σαρδίνη, Διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού του New York College.

DSC02961

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των κεντρικών ομιλητών, οι οποίοι ήταν οι κ.κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος, Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτριος Μπουραντάς, Καθηγητής του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και η Αικατερίνη Πραματάρη, Αν. Καθηγήτρια στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίοι μίλησαν στην κατάμεστη αίθουσα του κτηρίου του Φιλολογικού Συλλόγου «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ» όπου φιλοξένησε την εκδήλωση.

DSC02950

Συντονισμό της συζήτησης έκανε ο Δημήτρης Βεργαδος, Διευθυντής του Τομέα Επικοινωνίας του ΣΕΒ.

DSC02936

Πιο συγκεκριμένα, ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, κος Κωνσταντίνος Μπίτσιος αναφέρθηκε στο επιχειρείν στο σύγχρονο περιβάλλον της κρίσης (στο εσωτερικό και στο εξωτερικό), στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, στην ανεργία των νέων και στα αίτια αυτής, καθώς επίσης και στον τρόπο με τον οποίο μπορούν να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια και να οδηγηθεί η χώρα στην πραγματική ανάπτυξη.

DCS1234

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την κα Πραματάρη η οποία εστίασε στην καινοτομία, στις δυνατότητες που έχουν οι νέοι, στην αξία της αποτυχίας και της προσπάθειας, αλλά και σε πλήθος παραδειγμάτων νέων που τόλμησαν να δημιουργήσουν και πέτυχαν.

DSC3456

Το λόγο στη συνέχεια έλαβε ο Καθηγητής κος Δημήτρης Μπουραντάς, ο οποίος ανέλυσε την έννοια της ηγεσίας, δίδοντας πλήθος παραδειγμάτων και εστιάζοντας στο τι είναι αυτό που πραγματικά χρειάζεται η χώρα μας, τόσο σε επίπεδο πολιτικό, όσο και σε επιχειρηματικό επίπεδο.

DSC03064

Ο συντονιστής της συζήτησης και Διευθυντής του Τομέα Επικοινωνίας του ΣΕΒ, κος Βέργαδος, μετά από τα ιδιαιτέρως στοχευμένα σχόλιά του, έδωσε το λόγο στο κοινό και ακολούθησε σειρά ερωτήσεων και συζήτηση με το κοινό, όπου οι διοργανωτές έδωσαν την υπόσχεση για διεξαγωγή και άλλων Ημερίδων που θα αφορούν στο χώρο της Ηγεσίας και Επιχειρηματικότητας, στο άμεσο χρονικό διάστημα.

DSC03033

Δείτε όλη την ημερίδα:

Δείτε περισσότερα νέα και κουτσομπολιά στο rouxokosmima.gr.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *