Ήρθε το εύπλαστο smartphone για τον… καρπό

Ήρθε το εύπλαστο smartphone για τον… καρπό

Όσο Huawei και Samsung προσπαθούν να συγχωνεύσουν κινητό και ταμπλέτα, Apple και Google έχουν βάλει για τα καλά πλώρη να αλλάξουν ακόμα και το laptop.

Για την ώρα πάντως τα βλέμματα κλέβει η Nubia, φέρνοντας κοντά smartwatch και smartphone.

smmartpwwrtccc2 1

Nubia Alpha το λένε και είναι ένα έξυπνο ρολόι με λειτουργίες που συναντάς στα smartphones. H Nubia το παρουσίασε στην πρόσφατη έκθεση MWC 2019 επανακαθορίζοντας στην πράξη τι σημαίνει smartwatch και τι smartphone.

Στην καρδιά της υπερφιλόδοξης αυτής προσπάθειας βρίσκεται μια εύκαμπτη οθόνη αφής OLED 4 ιντσών με ανάλυση 960×192. Σύμφωνα με την εταιρία, η εύπλαστη οθόνη αντέχει να καμφθεί ακόμα και 100.000 φορές χωρίς να παρουσιάσει πρόβλημα.

smmartpwwrtccc1 1

Το smartwatch φορά μια «πειραγμένη» από την ίδια τη Nubia έκδοση Android που επιτρέπει την ανάγνωση των πληροφοριών της οθόνης (αλλά και τον χειρισμό της) από κάθε πλευρά. Αν δεν είστε των χειρονομιών, το λειτουργικό σύστημα επιτρέπει και παραδοσιακή πλοήγηση μέσω απλοποιημένων εικονιδίων και εύχρηστων μενού, ενώ ακόμα και βοηθητικά κουμπάκια θα βρουν οι πιο παραδοσιακοί στο πλάι.

Το smartphone που δένεται γύρω από τον καρπό επιτρέπει πολλά και διάφορα. Όλες τις καθιερωμένες λειτουργίες ενός smartphone δηλαδή, ακόμα και πραγματοποίηση κλήσεων μέσω του ενσωματωμένου ηχείου ή των συνδεδεμένων -μέσω Bluetooth- ακουστικών. Και αποστολή SMS φυσικά (μέσω κάποιας δωρεάν εφαρμογής).

smmartpwwrtccc3 1

Αυτό που έχει το Alpha και κανένα άλλο έξυπνο ρολόι είναι η κάμερα των 5 MP που επιτρέπει να βγάζεις selfies όσο πιο εύκολα γίνεται. Και παρά την ομολογουμένως άβολη θέση της οθόνης, ακόμα και ταινίες μπορείς να δεις!

Το Nubia έχει μνήμη 1GB, 8GB ελεύθερο χώρο και μεγάλη μπαταρία για 1-2 μέρες απρόσκοπτης λειτουργίας. Είναι πράγματι μια σοβαρή προσπάθεια να αλλάξει ριζικά το smartwatch και να περάσει στον 21ο αιώνα.

Nubia Alpha θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη από τον Απρίλιο με προτεινόμενη τιμή 449 ευρώ. Το χρυσό χρώμα θα κοστίζει 649 ευρώ…

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *