Καταγγέλλει ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και ζητά αφαίρεση βαθμών ο Ολυμπιακός

Καταγγέλλει ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και ζητά αφαίρεση βαθμών ο Ολυμπιακός

92

Σε καταγγελία στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, εις βάρος της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ και των επεισοδίων που έγιναν στη διάρκεια του τελικού του Κυπέλλου προχώρησε ο Ολυμπιακός.

Οι ερυθρόλευκοι ζήτησαν από τον εισαγγελέα με την καταγγελία που έκαναν και συνοδεύεται από οπτικοακουστικό υλικό να κληθούν οι δυο ομάδες με βάση το άρθρο 15 παράγραφος 4β του Πειθαρχικού Κώδικα που κάνει λόγο για “είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου, που συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας”.

Το άρθρο αυτό προβλέπει ποινή τιμωρίας της έδρας από 2 έως 4 αγωνιστικές, πρόστιμο από 50.000 έως 250.000 ευρώ και αφαίρεση 3 βαθμών.

Οι δυο ομάδες με βάση την έκθεση των παρατηρητών έχουν κληθεί με βάση το άρθρο 15, παράγραφος 4α, που κάνει λόγο για: “για επεισόδια ή είσοδο οπαδών χωρίς βιαιοπραγίες ή φθορές ξένης περιουσίας” και προβλέπει μόνο πρόστιμο από 20.000 έως 100.000 ευρώ.

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας αναμένεται να αποφασίσει την Παρασκευή αν θα δεχθεί την παρέμβαση του Ολυμπιακού ή όχι. Για την Παρασκευή το μεσημέρι εξάλλου είναι προγραμματισμένη και η εκδίκαση της υπόθεσης για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ με το δικαστήριο να είναι προγραμματισμένο για την Παρασκευή στις 15:00 το μεσημέρι.

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού μάλιστα έχουν ζητήσει την τιμωρία και των τριών παρατηρητών, θεωρώντας ελλιπείς τις εκθέσεις τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.