Κηδεύεται ο πρώην Πάπας Βενέδικτος: Χιλιάδες πιστοί στο Βατικανό

Κηδεύεται ο πρώην Πάπας Βενέδικτος: Χιλιάδες πιστοί στο Βατικανό


Χιλιάδες πιστοί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό για την κηδεία του πρώην Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ’.

Η κηδεία υπό τον Πάπα Φραγκίσκο βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη, με τους ευρωπαίους βασιλείς και χιλιάδες κληρικούς να παρευρίσκονται. Είναι πρωτόγνωρο στη σύγχρονη εποχή ένας ζωντανός Πάπας να κηδεύει τον προκάτοχό του.

Σύμφωνα με τις επιθυμίες του Βενέδικτου, η κηδεία του θα είναι «απλή», σύμφωνα με τον διευθυντή του γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας, Ματέο Μπρούνι.

2023. REUTERS/Yara Nardi

Αξιωματούχοι και θρησκευτικοί ηγέτες παρατάχθηκαν στην πλατεία, η οποία μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 60.000 άτομα, για να λάβουν μέρος στην αριστοκρατική τελετή. Ο πρωθυπουργός Πετρ Φιάλα της Τσεχικής Δημοκρατίας ήταν μεταξύ των παρευρισκομένων.

Ο Βενέδικτος θα ταφεί σε μια κρύπτη κάτω από τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου που περιέχει τους τάφους περισσότερων από ενενήντα προκατόχων του. Πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 95 ετών μετά από πολλά χρόνια ασθένειας.

kideiavenediktou
REUTERS/Kai Pfaffenbach

Το 2013 έγινε ο πρώτος Πάπας που παραιτήθηκε εδώ και 600 χρόνια, επικαλούμενος γήρας. Ο Βενέδικτος 16ος, ο οποίος -έπειτα από 600 χρόνια – έγινε το 2013 ο πρώτος Ποντίφικας που παραιτήθηκε, λάμβανε θεραπεία σε πρώην μοναστήρι στο Βατικανό όπου ζούσε έκτοτε. Ο Βενέδικτος, ο πρώτος Γερμανός Πάπας εδώ και 1.000 χρόνια, εξελέγη στις 19 Απριλίου του 2005 για να διαδεχθεί τον πολύ δημοφιλή πάπα Ιωάννη Παύλο Β’, που έμεινε στην κεφαλή της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας για 27 χρόνια.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBC, CNNSource link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *