Κυβέρνηση και καλλιτέχνες σε αναζήτηση συμβιβαστικής λύσης

Κυβέρνηση και καλλιτέχνες σε αναζήτηση συμβιβαστικής λύσης


Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, με εκπροσώπους των καλλιτεχνών για το ζήτημα της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης και το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα που έχει βγάλει στους δρόμους τους ανθρώπους του πολιτισμού.

Σε σχετική ανάρτησή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (Π.Ο.Θ.Α) σημειώνει πως «η συνάντηση αυτή είναι το επιστέγασμα των αγώνων μας εδώ και δύο μήνες, είναι καθοριστική από όλες τις πλευρές, γι’ αυτό είμαστε αισιόδοξοι αλλά ταυτόχρονα συγκρατημένοι».

Η Ομοσπονδία ζητεί την απόσυρση από το Προεδρικό Διάταγμα 85/2022, όλων των ρυθμίσεων που αφορούν στις ειδικότητες των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στην Τέχνη και στον Πολιτισμό, καθώς και την υπαγωγή όλων των αποφοίτων καλλιτεχνικών σχολών και των εργαζομένων στην Τέχνη και στον Πολιτισμό, στην κατηγορία Τ.Ε. (πλην αυτών που ήδη ανήκουν στην κατηγορία Π.Ε.).

Διεκδικεί ακόμη την ίδρυση Δημόσιας Τριτοβάθμιας Ανώτατης Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης και ενιαίας δημόσιας καλλιτεχνικής εκπαίδευσης σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Η Ομοσπονδία έχει προειδοποιήσει πως σε περίπτωση που δεν οδηγηθούν τα πράγματα σε αίσια έκβαση από τη σημερινή συνάντηση θα εντείνει τις κινητοποιήσεις της προχωρώντας την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου σε 24ωρη απεργία.Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *