Μακάμπι Χάιφα: Οι Ισραηλινοί καταγγέλουν αντισημιτικά σχόλια από οπαδούς της Ουνιόν Βερολίνου

Μακάμπι Χάιφα: Οι Ισραηλινοί καταγγέλουν αντισημιτικά σχόλια από οπαδούς της Ουνιόν Βερολίνου

maccabi haifa

Η Μακάμπι Χάιφα γνώρισε την ήττα από την Ουνιόν Βερολίνου με 3-0 για τη δεύτερη αγωνιστική του Europa Conference League, ωστόσο το αγωνιστικό σκέλος πέρασε σε δεύτερη μοίρα λόγω των καταγγελιών των Ισραηλινών για ρατσιστικά σχόλια.

Συγκεκριμένα μια μερίδα οπαδών των Γερμάνων έκαναν αντισημιτικά σχόλια, ενώ ο φακός κατέγραψε έναν άνθρωπο να χαιρετάει ναζιστικά.

Ο πρόεδρος της Ιυνιόν, Ντιρκ Ζέλερ καταδίκασε τα συγκεκριμένα φαινόμενα, τονίζοντας ότι θα υπάρξουν κυρώσεις αν βρεθούν οι παραβάτες: “Αυτή η συμπεριφορά είναι ντροπιαστική και απαράδεκτη. Απολογούμαστε προς τους οπαδούς της Μακάμπι και γνωρίζουμε πολύ καλά πως ο αντισημιτισμός υπάρχει ακόμα ριζωμένος στην κοινωνία μας. Θα συνδράμουμε με τη σειρά μας στις έρευνες της αστυνομίας για να βρεθούν οι ένοχοι και να τιμωρηθούν”.

Ένας μάρτυρας των συγκεκριμένων γεγονότων ανέφερε μεταξύ άλλων στο “Deutsche Welle” για τις βρισιές που δέχθηκαν κάποιοι φίλαθλοι που κρατούσαν Ισραηλινές σημαίες: “Ήμασταν πολύ φίλαθλοι που κρατούσαμε στα χέρια μας μια σήμαια του Ισραήλ ή φορούσαμε ένα κασκόλ της ομάδας μας, αλλά κυρίως παρακολουθούσαμε”.

“Ακούσαμε κάποιες αναφορές όπως, «γ@…ενοι Εβραίοι», θα σας τελειώσουμε ξανά, γ..ω το Ισραήλ”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *