Μήπως είστε εγγυητής σε δάνειο; Δείτε πως μπορείτε να ακυρώσετε την σύμβαση εγγύησης και να απαλλαγείτε από την ευθύνη εγγυητή

Μήπως είστε εγγυητής σε δάνειο; Δείτε πως μπορείτε να ακυρώσετε την σύμβαση εγγύησης και να απαλλαγείτε από την ευθύνη εγγυητή

ΕΓΓΥΗΤΗΣ ΣΕ ΔΑΝΕΙΟ

Μήπως είστε εγγυητής σε δάνειο; Δείτε πως μπορείτε να ακυρώσετε την σύμβαση εγγύησης και να απαλλαγείτε από την ευθύνη εγγυητή

Προκειμένου μία τράπεζα να προχωρήσει στην έγκριση ενός δανείου απέναντι σε έναν άνθρωπο που έκανε αίτηση γι αυτό απαιτούσε την υποθήκευση κάποιου περιουσιακού στοιχείου αλλά και την εγγύηση ενός τρίτου προσώπου.

Τα χρόνια της κρίσης και οι δυσκολίες που αντιμετώπισαν και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν πολλά Ελληνικά νοικοκυριά έχουνε φέρει τους οφειλέτες σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις απέναντι στις τράπεζες.

Επακόλουθο αυτής της κατάστασης είναι η τράπεζες να ενοχλούν τον εγγυητή και να επιζητούν την ανάληψη των χρεών από αυτόν. Εάν κι εσείς είστε εγγυητής σε κάποιο δάνειο και σας αγχώνει το τι μπορεί να συμβεί θα πρέπει να ηρεμήσετε γιατί μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτήν την ευθύνη.

Ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους μπορεί να ακυρωθεί η σύμβαση εγγύησης;

Υπάρχουν διάφοροι νομικοί λόγοι που στην περίπτωση που ισχύουν ο εγγυητής μπορεί να αποποιηθεί την ευθύνη εγγυητή νόμιμα και οι βασικοί είναι οι εξής:

  1. Πταίσμα ή καταχρηστική συμπεριφορά της Τράπεζας: Εάν θεωρηθεί πως η τράπεζα δεν έχει μεριμνήσει έτσι ώστε να ληφθούν μέτρα τα οποία θα ανάγκαζαν τον δανειολήπτη να τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις του είναι να είναι συνεπείς από αυτές, τότε ο εγγυητής δεν έχει καμία ευθύνη να αναλάβει την τακτοποίηση αυτού του χρέους.
  2. Αντίθεση στα χρηστά ήθη και καταχρηστικότητα: Εάν το άτομο που αποτελεί τον εγγυητή είναι ένα συγγενικό πρόσωπο που για λόγους ευαισθησίας μπλέχτηκε σε αυτή την κατάσταση προκειμένου να βοηθήσει ένα αγαπημένο του πρόσωπο και δεν ενημερώθηκε αναλυτικά για το βάθος και το βάρος των ευθυνών του από την τράπεζα, τότε και πάλι ο εγγυητής δεν έχει καμία ευθύνη να αναλάβει την τακτοποίηση αυτού του χρέους.
  3. Πλάνη.
  4. Απάτη.

Ζητήστε την βοήθεια ενός Δικηγόρου

Είναι πάρα πολύ σημαντικό το άτομο που θα εκκινήσει αυτές τις διαδικασίες να έχει βαθιά γνώση των νόμων αλλά και των νομικών παραμέτρων, όπως επίσης είναι πάρα πολύ σημαντικό να διαθέτει και την κατάλληλη πείρα.

Πριν λοιπόν κάνετε βιαστικές κινήσεις οι Δικηγόροι στην Θεσσαλονίκη είναι εδώ για να σας συμβουλεύσουν.

Δείτε περισσότερα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *