Μουντιάλ 2022: Η FIFA συζητά με το Κατάρ για να επιτραπούν στο τουρνουά ανεμβολίαστοι παίκτες, φίλαθλοι και αξιωματούχοι

Μουντιάλ 2022: Η FIFA συζητά με το Κατάρ για να επιτραπούν στο τουρνουά ανεμβολίαστοι παίκτες, φίλαθλοι και αξιωματούχοι

infantino

Η FIFA άρχισε συζητήσεις με το Κατάρ για να επιτρέψει ανεμβολίαστους παίκτες, φιλάθλους και αξιωματούχους στο Μουντιάλ 2022, μόλις μία ημέρα έπειτα από την ανακοίνωσή της με την οποία ενθαρρύνει τους ποδοσφαιριστές να εμβολιαστούν κατά του Covid-19.

Η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία ζητάει από τους διοργανωτές να ελαστικοποιήσουν τις προϋποθέσεις ταξιδιού στη χώρα τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2022, όταν θα διεξαχθεί το κορυφαίο τουρνουά ποδοσφαίρου, όπως αναφέρουν πηγές στο Associated Press.

Ο πρωθυπουργός του Κατάρ, σεΐχης Καλίντ μπιν Αμπντουλαζίζ αλ Τάνι, ανακοίνωσε τον Ιούνιο ότι θα απαιτείται ο πλήρης εμβολιασμός για την είσοδο των φιλάθλων στη χώρα. Ωστόσο, το γεγονός ότι οι εμβολιασμοί στον πλανήτη δεν έχουν φτάσει στο απαιτούμενο σημείο οδηγεί τη FIFA να ζητήσει από τους Καταριανούς χαλάρωση μέτρων, για να διεξαχθεί απρόσκοπτα το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Από τις 30 Νοεμβρίου μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου του 2021 θα διεξαχθεί στο Κατάρ το Κύπελλο Αραβίας, στο οποίο λαμβάνουν χώρα 16 εθνικές ομάδες της Αραβίας και θα λειτουργήσει ως test event του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μία ένδειξη για τα μέτρα που θα ισχύουν τότε θα προκύψει από την ανακοίνωση των μέτρων από τη FIFA για το Κύπελλο Αραβίας που αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *