Μυστηριώδης γαλάζια σπείρα στον ουρανό της Χαβάης

Μυστηριώδης γαλάζια σπείρα στον ουρανό της ΧαβάηςΦυσικά το εντυπωσιακό και παράδοξο θέαμα προκάλεσε πλήθος θεωριών (στα όρια της συνωμοσίας) στο διαδίκτυο.

Παγκόσμια έκπληξη αλλά απορία ακόμη και σε αστρονόμους προκαλούν οι εικόνες μιας μπλε δίνης που καταγράφηκε από ιαπωνικό τηλεσκόπιο πάνω από τη Χαβάη στις 18 Ιανουαρίου.

«Η κάμερα Subaru-Asahi Star κατέγραψε μια μυστηριώδη ιπτάμενη σπείρα πάνω από το ηφαίστειο Μάουνα Κέα της Χαβάης», η οποία «φαίνεται να σχετίστηκε μετα την εκτόξευση ενός νέου δορυφόρου από την εταιρεία SpaceX», έγραψαν οι ειδικοί που χειρίζονται το τηλεσκόπιο Subaru στις 19 Ιανουαρίου.

Το Αστρονομικό Παρατηρητηρίο της χώρας κοινοποίησε καρέ στο επίσημο κανάλι του στο YouTube, γράφοντας πως «στην αρχή ήταν απλώς μια μικρή κουκκίδα. Στη συνέχεια, εκτίναξε κάτι που έμοιαζε με τόξο. Έγινε ελαφρώς μεγαλύτερη. Μια φωτεινή κουκκίδα εμφανίστηκε στη σταγόνα και στη συνέχεια μεγάλωσε και μετατράπηκε σε σπείρα».

Φυσικά το εντυπωσιακό και παράδοξο θέαμα προκάλεσε πλήθος θεωριών (στα όρια της συνωμοσίας) στο διαδίκτυο.

«Είναι ένα ρήγμα στο χωροχρονικό συνεχές», σχολίασε ενδεικτικά χρήστης με μπόλικη φαντασία.

Η πραγματική αιτία αυτής της μυστηριώδους μπλε δίνης στον ουρανό ωστόσο φαίνεται να συνδέεται με την τελευταία εκτόξευση δορυφόρου της SpaceX, στις 18 Ιανουαρίου από τη Φλόριντα.

Αφού ένας πύραυλος εκτοξευθεί στο διάστημα και γίνει δορυφόρος, θα επιστρέψει στη γη έχοντας πρώτα αποβάλει τα καύσιμα του πυραύλου, τα οποία και μάλλον είναι η προαναφερθείσα μπλε σπείρα αφού όταν το καύσιμο του πυραύλου εκτοξεύεται, παγώνει και κρυσταλλώνεται σε σχήμα σπείρας και στη συνέχεια φωτίζεται από τον ήλιο.

Μάλιστα, το φαινόμενο έχει παρατηρηθεί αρκετές φορές πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό.Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *