Νέος Master™ Prime super τηλεφακός από την Sony

Νέος Master™ Prime super τηλεφακός από την Sony

Η Sony ανακοίνωσε μια ακόμη εντυπωσιακή προσθήκη στη κορυφαία της σειρά full-frame G Master, τον νέο super τηλεφακό prime FE 600mm F4 GM OSS  (μοντέλο SEL600F40GM).

Ο μεγαλύτερου εύρους φακός, ο νέος 600mm περιλαμβάνει πολλές από τις προηγμένες οπτικές και μηχανικές τεχνολογίες της εταιρείας, παρέχοντας με αυτό τον τρόπο εντυπωσιακή ποιότητα εικόνας με εξαιρετική ταχύτητα εστίασης και ακρίβεια.

Ως ο ελαφρύτερος στην κατηγορία του, ζυγίζοντας μόλις περίπου 3040g, ο FE 600mm F4 GM OSS διαθέτει εξαιρετικά ισορροπημένο σχεδιασμό για να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία λήψης.

Μαζί με τον αναγνωρισμένο φακό FE 400mm F2.8 GM OSS, ο νέος 600mm προσφέρει στους φωτογράφους που ασχολούνται επαγγελματικά με τη φωτογράφηση αθλημάτων/σπορ, θεμάτων άγριας φύσης και επικαιρότητας, τη δυνατότητα λήψης αντικειμένων από μεγάλες αποστάσεις με ακρίβεια και λεπτομέρεια.

«Ανακοινώνοντας δύο νέους φακούς, η αναπτυσσόμενη σειρά φακών E-mount περιλαμβάνει πλέον 33 full-frame μοντέλα και 51 φακούς συνολικά. Το 10ο μοντέλο της κορυφαίας σειράς G Master, ο νέος 600mm F4, θέτει ψηλά τον πήχη της ταχύτητας, της φορητότητας και του ελέγχου σε έναν prime super-τηλεφακό», δήλωσε ο Yann Salmon Legagneur, Διευθυντής Product Marketing, Digital Imaging της Sony Europe.

«Συνδυάζοντας το τεράστιο εύρος των 600mm με τις δυνατότητες λήψης 20 fps και τους AF / AE να υπολογίζονται σε 60 φορές το δευτερόλεπτο στην α9 ή εξαιρετικά υψηλή ανάλυση και απόδοση υψηλής ταχύτητας στην α7R III, που επιτρέπει στους επαγγελματίες φωτογράφους να αποτυπώσουν εικόνες που απλά δεν ήταν δυνατόν να αποτυπώσουν πριν».

Γρήγορη, Ακριβής και Αθόρυβη Λειτουργία Αυτόματης Εστίασης

SEL600F40GM ALarge 1

Για να αξιοποιήσει όσο το δυνατόν καλύτερα τα εξελιγμένα συστήματα αυτόματης εστίασης των τελευταίων φωτογραφικών μηχανών full-frame E-mount της Sony, ο νέος φακός FE 600mm F4 GM OSS διαθέτει δύο XD (εξαιρετικά δυναμικούς) γραμμικούς μηχανισμούς, που βοηθούν το σύστημα εστίασης του φακού να προσφέρει γρήγορη, ακριβή εστίαση AF και αξιόπιστη παρακολούθηση των αντικειμένων.

Αυτοί οι μηχανισμοί υποστηρίζονται από ειδικά αναπτυγμένους αλγορίθμους κίνησης για την ελαχιστοποίηση της καθυστέρησης και της αστάθειας κατά την λήψη, καθώς και για τον έλεγχο των επιπέδων θορύβου, με αποτέλεσμα την εξαιρετικά γρήγορη, ακριβή και ήσυχη απόδοση αυτόματης εστίασης, επιτρέποντας παράλληλα στον φακό να αιχμαλωτίζει δυναμικά, ταχύτατα και με ευκολία, αθλητές ή άγρια ​​ζώα σε κίνηση.

Εξαιρετική ποιότητα εικόνας Master G και «Bokeh»

Ως προϊόν της κορυφαίας σειράς φακών G Master της Sony, αυτός ο νέος  super-τηλεφακός prime μεγάλης ευκρίνειας, προσφέρει απίστευτη ποιότητα εικόνας και λεπτομέρειας, με εξαιρετική αντίθεση και ευκρίνεια, που διατηρούνται σε όλο το φάσμα της εικόνας.

Ο μοναδικός οπτικός σχεδιασμός του περιλαμβάνει ένα μεγάλο XA (εξαιρετικά ασφαιρικό) και ένα ED γυάλινο στοιχείο (εξαιρετικά χαμηλής διασποράς) που καταστέλλουν αποτελεσματικά όλες τις συνηθισμένες αποκλίσεις που παρατηρούνται συνήθως στους τηλεφακούς, καθώς και τρία στοιχεία φθορίτη που συμβάλλουν στην ελαχιστοποίηση της χρωματικής απόκλισης και στην αποφυγή οποιασδήποτε απώλειας χρώματος.

Οι τελευταίες τεχνολογίες προσομοίωσης «bokeh» της Sony και το στοιχείο XA χρησιμοποιούνται επίσης για τον έλεγχο της σφαιρικής απόκλισης και για την επίτευξη εξαιρετικού «bokeh».

Ο φακός διαθέτει επίσης έναν μηχανισμό κυκλικού διαφράγματος 11 λεπίδων που συμβάλλει στην υψηλή ποιότητα «bokeh» στις εικόνες και έχει επικαλυφθεί με την πρωτότυπη επίστρωση Nano AR της Sony, για την καταστολή τυχόν ανεπιθύμητων αντανακλάσεων, λάμψεων ή ψευδών ειδώλων στις φωτογραφίες.

Ο νέος FE 600mm F4 GM OSS είναι συμβατός με τους τηλε-μετατροπείς 1.4x και 2.0x Ε-mount της Sony, που παράγουν εξαιρετική απόδοση εικόνας σε εκτεταμένα εστιακά μήκη, διατηρώντας ταυτόχρονα γρήγορη και ακριβή απόδοση AF.

SEL600F40GM C Large 1

Ελαφρύ, Ισορροπημένο σχέδιο

Ζυγίζοντας περίπου μόλις 3040γρ, ο νέος super τηλεφακός prime είναι ο ελαφρύτερος στην κατηγορία του και παρέχει εξαιρετικά επίπεδα φορητότητας και ευελιξίας, που δεν έχουμε δει σε μοντέλο της κατηγορίας του στο παρελθόν.

Βασισμένος στην τεχνολογία του φημισμένου φακού FE 400mm F2.8 GM OSS, ο ελαφρύς σχεδιασμός του νέου φακού των 600mm επιτυγχάνεται μέσω της χρήσης τριών στοιχείων φθορίου, με μειωμένο αριθμό στοιχείων στο εμπρόσθιο μέρος του κυλίνδρου. Το κράμα μαγνησίου χρησιμοποιείται επίσης σε όλο τον φακό για την ελαχιστοποίηση του βάρους και του όγκου.

Επίσης, ως διάδοχος του FE 400mm F2.8 GM OSS, ο νέος φακός 600mm διαθέτει τέτοιο σχεδιασμό, ώστε να μην είναι βαρύς στο εμπρόσθιό του μέρος, μειώνοντας τη ροπή αδράνειας που αντιστέκεται στην περιστροφή και εξασφαλίζοντας ταχύτερη και πιο ακριβή πανοραμική λήψη όταν τραβάτε χειροκίνητα ή από μονόποδο.

Ανθεκτικότητα, Αξιοπιστία και Έλεγχος

Για να αντέξει τις απαιτητικές συνθήκες της φωτογράφισης αθλητικών εκδηλώσεων αλλά και της άγριας φύσης, ο νέος FE 600mm F4 GM OSS της Sony είναι κατασκευασμένος με ανθεκτικό κράμα μαγνησίου και μια ισχυρή, ελαφριά κάλυψη από ανθρακόνημα. Ο φακός είναι επίσης ανθεκτικός στη σκόνη και την υγρασία και το γυάλινο εμπρόσθιο στοιχείο είναι καλυμμένο με φθόριο για να αντιστέκεται στη βρωμιά και τα δακτυλικά αποτυπώματα.

Υπάρχει, επίσης, ένας μεγάλος αριθμός ειδικών χειρισμών στον φακό, συμπεριλαμβανομένων προσαρμόσιμων πλήκτρων εστίασης σε τέσσερις διαφορετικές θέσεις στον κύλινδρο του φακού, οι οποίες μπορούν να προγραμματιστούν για έλεγχο χαρακτηριστικών, εάν είναι επιθυμητό. Υπάρχει επίσης ένας διακόπτης ‘Full-Time DMF’ για άμεση χειροκίνητη εστίαση σε οποιοδήποτε σημείο και ένας δακτύλιος εστίασης που διαθέτει γραμμική ανταπόκριση MF για λεπτομερή και γρήγορη χειροκίνητη εστίαση.

Επιπλέον, ο νέος φακός περιλαμβάνει ενσωματωμένη οπτική σταθεροποίηση για δυναμική δράση και τρεις διαφορετικές ρυθμίσεις “Mode”, συμπεριλαμβανομένης της ρύθμισης Mode 3, με προηγμένο αλγόριθμο που εξασφαλίζει ευκολότερη πλαισίωση όταν ακολουθείτε κινούμενα θέματα.

SEL600F40GM B Large 1

Διαθέτει επίσης έναν δακτύλιο λειτουργίας με επιλεγμένες «Preset» και «Function» ρυθμίσεις, καθώς και μια υποδοχή φίλτρου που δέχεται φίλτρα ø 40,5mm ND, αλλά και άλλους τύπους φίλτρων, καθώς και το προαιρετικό φίλτρο κυκλικής πόλωσης VF-DCPL1 (Drop-in Circular Polarising Filter).

Το φίλτρο VF-DCPL1 μπορεί να περιστραφεί για να επιτευχθεί η επιθυμητή πόλωση, όταν είναι εγκατεστημένο στον φακό.

Για όλες τις λεπτομέρειες των προϊόντων, παρακαλώ επισκεφτείτε: sony.gr.

Μπορείτε να βρείτε μια ποικιλία από αποκλειστικές ιστορίες, βίντεο και συναρπαστικό νέο περιεχόμενο που απαθανατίστηκε με τις πιο καινούριες φωτογραφικές μηχανές και άλλα προϊόντα της Sony, στη διεύθυνση που ακολουθεί: sony.gr.

Η ευρωπαϊκή ιστοσελίδα-κόμβος ενημέρωσης της Sony για τη φωτογραφία  υποστηρίζει 22 γλώσσες και περιλαμβάνει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα, τους διαγωνισμούς και τον ενημερωμένο κατάλογο των εκδηλώσεων της Sony για κάθε χώρα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *