Ντιμιτρόφ: Κόκκινες γραμμές το «μακεδονικό έθνος και η «μακεδονική γλώσσα»

Ντιμιτρόφ: Κόκκινες γραμμές το «μακεδονικό έθνος και η «μακεδονική γλώσσα»

dim

Ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νικολά Ντιμιτρόφ, έδωσε συνέντευξη σε ιστοσελίδα των Σκοπίων και έθεσε τις κόκκινες γραμμές των γειτόνων όσον αφορά την διαπραγμάτευση για το ονοματολογικό.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στα Σκόπια ο κ. Ντιμιτρόφ ανέφερε ότι «δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό ένα σύνθετο όνομα με μία λέξη και αμετάφραστο», η οποία φέρεται να είναι μία πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης, όπως είπε ο δημοσιογράφος. Και συνέχισε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ λέγοντας ότι «τα Σκόπια δεν αποδέχονται όνομα όπως το GornaMakedonija μία λέξη και αμετάφραστη».

Στη συνέχεια ο ΥΠΕΗ των Σκοπίων ανέφερε ότι εμμένουν στα ζητήματα της εθνικής ταυτότητας λέγοντας ότι «δεν μπορεί να απαλειφθεί ο όρος “μακεδονικό έθνος” και “μακεδονική γλώσσα”». Παρόλα αυτά όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών με τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς στη Βιέννη μπορεί να φέρει κάποια πρόοδο.

Ωστόσο έκανε λόγο και στην προηγούμενη κυβέρνηση Γκρούεφσκι λέγοντας ότι η τακτική εξαρχαϊσμού ζημίωσαν την εικόνα της ίδιας της χώρας του.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Δείτε περισσότερα νέα και κουτσομπολιά στο rouxokosmima.gr.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *