ΝΒΑ: Προαιρετικός ο εμβολιασμός για τους παίκτες

ΝΒΑ: Προαιρετικός ο εμβολιασμός για τους παίκτες

adam silver

Το ΝΒΑ προσπαθεί να προστατεύσει το προϊόν του αλλά και να μην χαλάσει τις σχέσεις του με την Ένωση παικτών. Σε αυτή την λογική, έχει αποφασιστεί να μην ορίσει ως υποχρεωτικό να έχουν υποβληθεί οι παίκτες στο εμβόλιο για τον κορονοϊό, αφού δεν δέχεται την συγκεκριμένη συνθήκη η Ένωση παικτών.

Η συγκεκριμένη απόφαση έχει σίγουρα ενδιαφέρον για μία σειρά από λόγους, με πρώτο το γεγονός ότι η λίγκα έχει ορίσει ήδη ως υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τους διαιτητές και το επιτελείο του, αλλά και για τους δημοσιογράφους που θα καλύπτουν τους αγώνες. Παράλληλα, βάσει νομοθεσίας σε Νέα Υόρκη και Σαν Φρανσίσκο, αυτό σημαίνει ότι οι μη εμβολιασμένοι παίκτες δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής (βασικά δεν θα μπορούν καν να μπουν στο γήπεδο) στους αγώνες που θα είναι γηπεδούχοι οι Νικς, οι Νετς και οι Γουόριορς, ενώ δεν αποκλείεται σταδιακά αυτός ο περιορισμός να υπάρξει και σε άλλα γήπεδα, αφού κάθε Πολιτεία έχει την δική της νομοθεσία. Με βάση τα επίσημα στοιχεία, περίπου το 85% των παικτών που αγωνίζονται στο ΝΒΑ έχουν εμβολιαστεί.

Σύμφωνα με το ESPN, το ΝΒΑ εξετάζει διάφορους τρόπους προκειμένου να μην επηρεαστούν οι υποχρεώσεις της λίγκας από τους μη εμβολιασμένους παίκτες. Μερικές από τις προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι τα ντουλαπάκια των μη εμβολιασμένων παικτών στα αποδυτήρια να είναι απομακρυσμένα, καθώς και οι μη εμβολιασμένοι παίκτες να τρώνε σε διαφορετικό μέρος, αλλά και να ταξιδεύουν (είτε αεροπορικώς, είτε με το λεωφορείο) σε διαφορετικό τομέα.

Δείτε περισσότερες ειδήσεις και θέματα σπορ και στοίχημα:

Δείτε περισσότερα και για άλλα θέματα που σας αφορούν:

[vc_row][vc_column width="1/3"][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/3"][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/3"][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *