Ο Άρης «ζωντανεύει» στο καλύτερο βίντεο που έχουν στείλει από τον πλανήτη οι ρομποτικοί εξερευνητές

Ο Άρης «ζωντανεύει» στο καλύτερο βίντεο που έχουν στείλει από τον πλανήτη οι ρομποτικοί εξερευνητές



To πιο προηγμένο ρομπότ εξερεύνησης που έχει στείλει ο άνθρωπος στον Άρη έστειλε τις ποιοτικές και λεπτομερείς εικόνες που έχουν έρθει από τον Κόκκινο Πλανήτη στη Γη μέσω των διαφόρων ρόβερ που έχουν βρεθεί στην επιφάνεια του. Πρόκειται για ένα φωτογραφικό μωσαϊκό 2,5 δισεκατομμύριων pixel που οι τεχνικοί της NASA μετέτρεψαν σε βίντεο που μας επιτρέπει να δούμε την επιφάνεια του Άρη με πρωτοφανή λεπτομέρεια. To μωσαϊκό αποτελείται από  1,118 εικόνες που κατέγραψαν οι δύο κάμερες του Mastcam-Z του ρόβερ από την περιοχή στην οποία βρίσκεται αυτή την χρονική περίοδο.

Οι εικόνες αυτές επιτρέπουν στους επιστήμονες να μελετήσουν το αρειανό περιβάλλον καλύτερα και να εξάγουν ενδιαφέροντα γεωλογικά συμπεράσματα που θα βοηθήσουν τόσο στην εξέλιξη της αποστολής του Perseverance στην οποία συμμετέχει και ένα drone αλλά και των επόμενων αποστολών.

NASA JET PROPULSION LABORATORY

Το ρόβερ εξερευνά τον κρατήρα Jezero στον οποίο ανάμεσα στα άλλα πιστεύεται ότι υπήρχε κάποτε ένας ποταμός. Τον περασμένο Απρίλιο το Perseverance έφθασε στο δέλτα αυτού του ποταμού. Πρόκειται για μια σημαντική στιγμή αφού το δέλτα του ποταμού θεωρείται ιδανικό σημείο για να έχουν αναπτυχθεί κάποιες μορφές ζωής έστω και σε μικροβιακό επίπεδο τις οποίες μπορεί να εντοπίσει με τα προηγμένα του όργανα το ρόβερ.

«Το δέλτα στον κρατήρα Jezero έχει όλα τα φόντα να γίνει ένα από τα καλύτερα σημεία αναζήτησης μικροβιακής ζωής στον Άρη και να αποδειχθεί ένα πραγματικό γεωλογικό πανηγύρι. Οι απαντήσεις βρίσκονται εκεί έξω και η ομάδα του Perseverance είναι έτοιμη να τις ανακαλύψει» είχε δηλώσει ο Τόμας Ζουρμπούκεν, επικεφαλής της Διεύθυνσης Επιστημονικής Αποστολής της NASA.

Βασική αποστολή του Perseverance είναι να συλλέξει δείγματα του εδάφους και πετρωμάτων του πλανήτη τα οποία θα έρθουν στη Γη με επόμενες αποστολές για μελέτη. Το ρόβερ αναζητεί επίσης ίχνη ζωής που πιθανώς υπήρχε κάποτε στον Άρη. Τα προηγμένα του όργανα καταγράφουν και συλλέγουν και άλλα γεωατμοσφαιρικά δεδομένα ενώ φυσικά καταγράφει συνεχώς και φωτογραφίες και βίντεο.

Naftemporiki.gr

 





Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *