Ο Τραμπ επικύρωσε τον νόμο για την προσωρινή χρηματοδότηση του κράτους

Ο Τραμπ επικύρωσε τον νόμο για την προσωρινή χρηματοδότηση του κράτους

trump

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επικύρωσε σήμερα τον νόμο που υιοθέτησε την Πέμπτη το Κογκρέσο με τον οποίο αποτρέπεται, τουλάχιστον προσωρινά, το ενδεχόμενο διακοπής της λειτουργίας των ομοσπονδιακών υπηρεσιών.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων και στη συνέχεια η Γερουσία ενέκριναν το βράδυ της Πέμπτης την παράταση της χρηματοδότησης του ομοσπονδιακού κράτους για δύο εβδομάδες, μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου.

Ο νόμος αυτός δίνει λίγο ακόμη χρόνο στον πρόεδρο των ΗΠΑ, στην πλειοψηφία των Ρεπουμπλικανών και στην αντιπολίτευση των Δημοκρατικών να διαπραγματευτούν τις λεπτομέρειες του προϋπολογισμού του 2018.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι δημοκρατικοί απαιτούν να αυξηθούν «ισότιμα» οι πιστώσεις για την άμυνα με εκείνες των υπόλοιπων τομέων.

Αξιώνουν επίσης την έγκριση, πριν από το τέλος του έτους, ενός νόμου για να δοθούν άδειες παραμονής σε χιλιάδες νέους, παράτυπους μετανάστες που είχαν φθάσει στις ΗΠΑ όταν ήταν παιδιά, ένα μέτρο που ο Τραμπ επίσης λέει ότι επιθυμεί, απαιτώντας ωστόσο σε αντάλλαγμα πιστώσεις για την οικοδόμηση ενός τείχους στα σύνορα με το Μεξικό και άλλα αντιμεταναστευτικά μέτρα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.